Eğitim Mevhibe İsminin Anlamı Nedir? Mevhibe Ne Demek, Ne Anlamına Gelir?

Mevhibe İsminin Anlamı Nedir? Mevhibe Ne Demek, Ne Anlamına Gelir?

25.09.2023 - 12:21 | Son Güncellenme:

Anne baba adaylarının en çok merak ettiği konulardan birisi de isimlerin anlamıdır. Mevhibe ismi eski dönemlerden bugüne kadar popülerliğini korumuş bir isimdir. Kız çocuklarına verilen bu isim genellikle bağış anlamına gelmektedir. Mevhibe isminin anlamı nedir? Mevhibe ne demek, ne anlamına gelir? İşte Mevhibe ismi hakkında tüm detaylar.

Mevhibe İsminin Anlamı Nedir Mevhibe Ne Demek, Ne Anlamına Gelir

 Yeni doğacak bebeklere isim bulma arayışı içerisinde Mevhibe ismi de ön plana çıkmaktadır. Ülkemizde sıklıkla tercih edilen Mevhibe isminin anlamını sizlerde öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

 Mevhibe İsminin Anlamı Nedir?

 Mevhibe ismi dilimize Arapçadan girmiştir. Mevhip fiilinden türemiş olan bu isim kız çocuklarına verilmektedir. Mevhip bahşetmek, ihsan etmek anlamına gelmektedir. Bazı kaynaklarda ise mevhibe sözcüğü ödül ve hediye anlamında kullanılmaktadır.

 Mevhibe Ne Demek, Ne Anlama Gelir?

 Mevhibe kelimesi çok eski zamanlardan bu güne kadar gelmiş ve kız çocuklarına verilen bir isimdir. Mevhibe isminin anlamı ebeveynler tarafından araştırılmaktadır. Mevhibe ismi Kur'an'da geçmemekle beraber kız çocuklarına konulmasına bir sakınca bulunmamaktadır. Mevhibe isminin anlamı ise şu şekilde açıklanmaktadır.

 - Allah vergisi

 - İhsan

 - Bağış