Eğitim Mocha Ne Demek? Mocha Kahve Nasıl Yapılır?

Mocha Ne Demek? Mocha Kahve Nasıl Yapılır?

22.08.2022 - 12:45 | Son Güncellenme:

Mocha kelimesi yabancı kökenli bir kelime olmakla birlikte dilimize yerleşmiş durumda olmaktadır. Genel olarak kahveyi ifade etmesine rağmen yüksek kaliteli kahve ve koyu çikolata kahvesi anlamları bulunmaktadır. Kahveyle tatlandırılmış, yüksek kaliteli kahve porsiyonu ve Yemen kahvesi, bilinen diğer anlamları arasında yer almaktadır. Mocha ne demek? Mocha kahve nasıl yapılır, sizler için tüm detayları derledik.

Mocha Ne Demek Mocha Kahve Nasıl Yapılır

 Mocha, bir toz kahve çeşidi olmaktadır. Amerikan toplumlarından dilimize geçen mocha kelimesi, Türkçesinden daha fazla kullanılmaktadır. Kokusu ve içimi keyifli kahve türleri arasında yer alan mocha, sütten ve espressodan oluşmaktadır.

Haberin Devamı

 Mocha Ne Demek?

 Mocha, bütün dünyada popüler olan bir içecek olan nitelendirilmektedir. Süt ve çikolata ile yapılan mocha, adını Yemen'deki Mocha Limanı'ndan almaktadır. Yemen kahve ticareti ile çok ünlü olduğundan, adını Yemen'den alması normal karşılanmaktadır.

 Mocha Kahve Nasıl Yapılır?

 Mocha yapılırken ilk aşamada espresso hazırlanmaktadır. Çikolatanın baskın tadını dengelemek isteyenler, shot espresso kullanmaktadır. Süzgeçli kahve kaşığına koyulan taze öğütülmüş yoğun kahvenin üçte birine espresso, üçte ikisin buharla ısıtılmış süt koyulmaktadır. Mocha yaparken çikolata, şurup veya sos formunda tercih edilebilmektedir.