Eğitim Modern Türk Edebiyatı Konferansları I: Tezer Özlü

Modern Türk Edebiyatı Konferansları I: Tezer Özlü

17.10.2011 - 15:38 | Son Güncellenme:

Kadir Has Universitesi 20-21 Ekim’de Tezer Özlü Konferansı düzenliyor.Açiliş konusmasini Prof. Dr. Hasan Bulent Kahraman yapacak.

Modern Türk Edebiyatı Konferansları I: Tezer Özlü

Tezer Özlü Kadir Has Üniversitesi Amerikan Kültür ve Edebiyatı Bölümü ve Türk Dili Koordinatörlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği ve modern Türk edebiyatında köşe taşı olmuş fakat yeterli akademik anlamda yeterli ilgi görememiş yazarlara odaklanmayı amaçlayan konferans dizisinin ilki Tezer Özlü’ye adanmıştır.

Haberin Devamı


1986 yılında aramızdan ayrılırken ardında bıraktığı çarpıcı metinlerle hala okurlarını derinden etkilemeye devam eden Tezer Özlü’yü bütün yönleriyle incelemeyi amaçlayan bu konferans 20-21 Ekim 2011 tarihleri arasında yapılacak ve Tezer Özlü toplumsal cinsiyet, flaneur edebiyatı, yol edebiyatı, otobiyografi, siyasi baskılar ve modernleşme sorunları gibi birçok açıdan incelenecektir.
Toplamda 22 konuşmacının sunum yapacağı konferansın açılışı konuşmasını Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman yapacak ve her günün sonunda yapılacak yuvarlak masa toplantılarına edebiyat dünyasından Müge İplikçi, Hatice Meryem ve Sezer Duru gibi önemli isimler katılacaktır.
Ayrıca 20 Ekim akşamı Seyyar Sahne grubu konferans kapsamında, Tezer Özlü’nün Çocukluğun Soğuk Geceleri adlı romanından uyarlanan tiyatro oyununu sergileyecektir.