Eğitim Molibden Nedir, Ne İşe Yarar? Molibden Nerede Bulunur?

Molibden Nedir, Ne İşe Yarar? Molibden Nerede Bulunur?

24.02.2022 - 14:09 | Son Güncellenme:

İnsanların duymuş oldukları birçok farklı element bulunmaktadır. Bu elementlerin ne işe yaradığı ise sıkça merak edilen bir sorudur. Özellikle elementler hakkında bilgi sahibi olmak oldukça yarar sağlayan bir konudur. Molibden adlı elementinde ismi duyulsa da özellikleri sıkça sorulmaktadır. Molibden nedir, ne işe yarar? Molibden nerede bulunur tüm detayları ile derledik.

Molibden Nedir, Ne İşe Yarar Molibden Nerede Bulunur

 Elementlerin belirli bir sıraları olduğu bilinmektedir. Bu yüzden periyodik cetvele göre numara verilmiş olan elementler bulunmaktadır. Molibden adlı elementte periyodik cetvele göre numarası olduğu görülmektedir. 

Haberin Devamı

 Molibden Nedir, Ne İşe Yarar? 

 Molibden, kimyasal bir elementtir ve periyodik cetvele göre atom numarası 42 olarak bilinmektedir. Bu elementin simgesi ise 'Mo' olarak dikkat çekmektedir. Molibden elementinin atom ağırlığı ise 95,94'tür. Erime noktası 2623 derece olan bu elementin kaynama noktası ise 4639 derece olarak dikkat çekmektedir.

 Genel özellikleri;

 - Molibden geçiş metallerindendir,

 - Saf halde gümüşümsü beyaz renklidir,

 - Çok sert bir meraldir,

 - Erime sıcaklığı ise oldukça yüksektir. 

 Molibden elementi uçak ve füze parçalarının yapımında sıkça tercih edilmektedir. Bunun yanında filamanlarda kullanıldığı da görülmektedir. Ayrıca petrol endüstrisinde de molibden elementin yararlanma şansı bulunmaktadır. Bundan dolayı molibden elementi oldukça değerli bir element olarak karşımıza çıkmaktadır. 

Haberin Devamı

 Molibden Nerede Bulunur? 

 Molibden esansiyel bir iz elementi olduğu bilinmektedir. Bu element daha çok karaciğer, böbrekler ve kemiklerde bulunmaktadır. Ayrıca molibden elementi tahıllar ve bakliyatlarda bulunur.