Eğitim MSÜ 2022 tercihleri ne zaman bitiyor? MSÜ tercihi nasıl yapılır, sonuçlar hangi tarihte açıklanır?

MSÜ 2022 tercihleri ne zaman bitiyor? MSÜ tercihi nasıl yapılır, sonuçlar hangi tarihte açıklanır?

09.05.2022 - 00:03 | Son Güncellenme:

Milli Savunma Üniversitesi sınavı ÖSYM tarafından 27 Mart tarihinde gerçekleştirilmişti. Sınavın ardından tercih süreci de başladı. Binlerce MSÜ adayı ise tercih işlemlerinin biteceği tarihi sorguluyor. Peki, 2022 MSÜ tercihleri ne zaman bitiyor, nasıl ve nereden yapılır?

MSÜ 2022 tercihleri ne zaman bitiyor MSÜ tercihi nasıl yapılır, sonuçlar hangi tarihte açıklanır

MSÜ tercih süreci ile ilgli detaylar, sınava giren adayların gündeminde. Tercihler 18 Nisan'da alınmaya başlamıştı. Süreç personeltemin.msb.gov.tr adresi üzerinden sürüyor. Binlerce adayın gözü, 2022 Milli Savunma Üniversitesi 2. seçim aşaması için tercih süreci sonunda! İşte, MSÜ tercihi için son gün...

Haberin Devamı

MSÜ TERCİHLERİ NE ZAMAN BİTİYOR 2022msü,?

Milli Savunma Üniversitesi sınavı 27 Mart 2022 tarihinde gerçekleşti. Tercihler de 18 Nisan'da başladı. Adayların, Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları tercihlerini 18 Nisan-13 Mayıs 2022 saat 23:59'a kadar yapmaları gerekiyor. Belirtilen süre içerisinde tercihini yapmayan adaylar, 2'nci seçim aşamalarına çağrılmayacak.

MSÜ TERCİH NASIL YAPILIR?

Okul türüne göre belirlenen taban puanlar ve adayların ilgili 2022-MSÜ puan türündeki sırasına göre 2'nci seçim aşamalarına çağrılması ile ilgili bilgilendirme https://personeltemin.msb.gov.tr genel ağ adresinden yapılacak olup sınav çağrıları Milli Savunma Bakanlığı Personel Temin Daire Başkanlığınca https://personeltemin.msb.gov.tr adresinden yapılacaktır. Sınava çağırılan adaylar, sınava başvuru yaparken / tercih yaparken verdikleri cep telefonlarından bilgilendirilecektir. Bu nedenle adayların iletişim bilgilerinin doğru olması ve özellikle cep telefon numaralarının güncel olması çok önemlidir.

Haberin Devamı

Yerleştirmede Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları kendi içinde ayrı ayrı değerlendirmeye alınacaktır. Harp Okullarına yerleşmeye hak kazanıp intibak eğitimine katılıp ayrılan adayların Meslek Yüksek Okulları tercihleri dikkate alınmayacaktır.

MSÜ TERCİH SONUÇLARI HANGİ TARİHTE AÇIKLANACAK?

2022 MSÜ tercih sonuçlarının açıklanacağı tarihe dair henüz bir açıklama yapılmadı. Ancak geçtiğimiz dönemde 30 Nisan- 19 Mayıs tarihleri arasında tercihler alınmıştı. Tercih sonuçları ise 11 Haziran 2021 tarihinde erişime açılmıştı. Bu sene de haziran ayı başında açıklanması bekleniyor.