Eğitim Murat Uysal, Müslüman coğrafyasının Nobel’ini aldı

Murat Uysal, Müslüman coğrafyasının Nobel’ini aldı

04.10.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

İran Mustafa Bilim ve Teknoloji Vakfı tarafından verilen ve “Müslüman coğrafyasının Nobel’i” olarak bilinen Mustafa Ödülü’nün (Mustafa Prize) 2023’teki 5 sahibinden biri, Prof. Dr. Murat Uysal oldu.

Murat Uysal, Müslüman coğrafyasının Nobel’ini aldı

Özyeğin Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Kurucu Bölüm Başkanı ve Optik Kablosuz Haberleşme Mükemmeliyet Merkezi (OKATEM) Kurucu Direktörü Uysal, ödüle, optik kablosuz haberleşme teknolojileri konulu çalışmalarıyla layık görüldü. 

Haberin Devamı

İslam İş Birliği Teşkilatı’na (OIC) üye ülkelerden üst düzey araştırmacıların ve akademisyenlerin dört kategoride aday gösterilebildiği Mustafa Ödülü geçtiğimiz yıllarda Prof. Dr. Sami Erol Gelenbe, Prof. Dr. Uğur Şahin, Prof. Dr. Ümran İnan ve Prof. Dr. Cumrun Vafa gibi akademisyenlere verilmişti. 

İran’ın İsfahan şehrinde önceki gün düzenlenen ödül töreninde konuşan Abu Dabi New York Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Uysal, kablosuz iletişimin radyo frekanslarıyla ilişkilendiren geleneksel düşünceye meydan okuduğuna dikkat çekerek, optik kablosuz teknolojinin, telekom endüstrisini dönüştürme potansiyeline sahip olduğuna kuvvetle inandığını söyledi. Uysal, çalışmasının  sadece ışık aracılığıyla veri iletmekle ilgili değil; insanların birbirleriyle bağlantı kurmasını, bilgi paylaşmasını ve dünyayı daha birbirine bağlı bir yer haline getirmesini sağlamakla ilgili olduğunu kaydetti.