Eğitim Müzik öğretmenlerine senfonik ders

Müzik öğretmenlerine senfonik ders

12.11.2008 - 14:38 | Son Güncellenme:

Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası (ÇDSO) sezonun ikinci eğitim konserini seminer tarzında müzik öğretmenlerine verdi.

Müzik öğretmenlerine senfonik ders

Konsere şef olarak katılan ünlü şef Cem Mansur, müziğin eğitim sisteminde gereken yeri alması gerektiğini söyledi.
Büyükşehir Belediyesi Konser Salonu'ndaki eğitim konserine kentte görevli 88 müzik öğretmeni katıldı. ÇDSO Çocuk Korosu Şefi ve flüt sanatçısı Nevin Apaydın'ın orkestranın öğrencilere yönelik çalışmalarını anlatmasıyla başlayan eğitimde, öğretmenlerin merak ettiği sorular da cevaplandı. Apaydın konuşmasının ardından sözü haftanın şefi Mansur'a bıraktı. Mansur, Carmen Suitler No: 5, 1, 2, Brahams Macar Dansları 5 numara, Rossil'in Sevil Berberi Operası Uvertürü, Cemal Erkin'in Koçekce eserlerini önce anlattı daha sonra tüm orkestra ile seslendirdi.

Haberin Devamı

Öğretmenleri kültür elçileri olarak gördüğünü anlatan şef Mansur, “Batı ülkelerinde eğitim konseri çok sık yapılan bir etkinlik. Eğitim sisteminde müzik gereken yerini almalı. Öğrenci ve öğretmenlere yönelik yapılan konserler çok önemli. Öğretmenler eğitimin en önemli halkası. Bir ülkenin müzik hayatını anlamlı kılmak için çok önemliler. Onlar, öğrencilere müziğin önemini aktaracak kişiler. Öğretmenlerin her biri kültür elçisi bence. Bu salonda 350 öğrenciye ulaşıyoruz. Ama bugün konser katılan 88 müzik öğretmeni binlerce öğrenciye senfoniyi anlatabilir. Eğitim konseri ne kadar yapılsa azdır. Müzikle ilgili mutlaka öğrencilere ulaşmak ve hayatına müziği dahil etmek gerekir. Bu şekilde öğrenciler rahatlar, stresten uzaklaşır ve başarıya daha yakın olur” diye konuştu.

Haberin Devamı

ÇDSO Müdürü vurmalı çalgılar sanatçısı Salim Özsezer de 4 yıldır düzenlenen eğitim konserlerinde orkestranın 15 bin çocuğun senfoniyle tanışmasına vesile olduğunu anlatarak, “Müzik öğretmenleri bizler için çok önemliydi. Milli Eğitimden Sorumlu Vali Yardımcısı Erdem Kıyak ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortak yaptığımız çalışma kapsamında öğretmenleri konsere davet ettik. Konsere ilgi göstermesi bizi mutlu etti” dedi.