Eğitim Nörofizyoloji Nedir, Hangi Hastalıklara Bakar? Nörodizyolog Ne İş Yapar?

Nörofizyoloji Nedir, Hangi Hastalıklara Bakar? Nörodizyolog Ne İş Yapar?

11.03.2022 - 14:34 | Son Güncellenme:

Sinir sisteminin anatomisini inceleyen nöroloji dalı, ülkemizde pek çok insan tarafından merak ediliyor. Vücudun sinir sistemini en yakından inceleyen nöroloji, pek çok kişi tarafından sıkça merak ediliyor. Özellikle de el kol ve bacaklarda uyuşma ve kuvvetsizlik, baş dönmesi, görme bozuklukları, bayılma, kasılmalar, ellerde titreme ve unutkanlık gibi sorunları da yakından inceleyen nöroloji Nörofizyoloji nedir, hangi hastalıklara bakar sizler için derledik.

Nörofizyoloji Nedir, Hangi Hastalıklara Bakar Nörodizyolog Ne İş Yapar

Nörofizyoloji, kas ve sinir sistemi ile ilgili olan bir bilim dalıdır. Bu kapsamda meydana gelen rahatsızlıklar, sorunların tedavi edilme yöntemleri, teşhis gibi pek çok alanda faaliyet gösterir.

Haberin Devamı

 Nörofizyoloji Nedir?

 Sinir sistemini meydana getiren beyin sapı, beyin, omurilik ve çevresel sinir gibi ana kaslarda ve yapılarda, kendiliğinden olan ya da değişik yöntemlerle yırtılarak meydana gelen elektriksel aktivitelerin bilgisayar yardımı ile değerlendirilmesi, elde edilmesi ile ilgilenen klinik bir bilim dalıdır.

 Nörofizyoloji Hangi Hastalıklara Bakar? 

 Çoğu insan hastalandığı zaman doktora gitmeden önce hastalığına hangi bölümün baktığını araştırır. Nörofizyoloji, hem sinir sistemi rahatsızlıklarının tanısında hem de üroloji, göz hastalıkları, Burun ve Boğaz Hastalıkları gibi çeşitli tanı ve tedavileri inceleyen bir bilim dalıdır.

 Nörodizyolog Ne İş Yapar?

 Nörodizyolog, tedaviden çok tanı ile ilgilenir. Klinik nörofizyoloji, sinir ve kas sistemini ilgilendiren rahatsızlıklarının teşhis ve tedavisine yönelik olarak çalışan bir branştır. Özellikle de EEG beyin testlerinin yapılması ve EMG sinir testi ve yorumlanması doğru bir tanı koymaya çalışır.