Eğitim Öğrencilere yapay zeka desteği geldi

Öğrencilere yapay zeka desteği geldi

11.05.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin yapay zeka alanında en büyük festivali olma özelliğini taşıyan AI’ntep Hasan Kalyoncu Üniversitesi ev sahipliğinde Gaziantep’te gerçekleşti.

Öğrencilere yapay zeka desteği geldi

Profesyonelleri, akademisyenleri, öğrencileri ve teknoloji meraklılarını bir araya getiren bu festival, hackathon, konferanslar ve fuar alanlarında sergilenen girişim ve yapay zeka çözümleri ile dikkat çekti. AI’ntep Fest’in ana teması olan yapay zeka dünyasındaki son trendler, araştırmalar ve uygulamaların tartışıldığı konferanslar arasında Demirören Medya da yerini aldı. Toplantıda konuşan Demirören Medya Dijital Dönüşüm ve Risk Yönetimi Direktörü Barış Öztürk “Yapay zeka sadece içerik üretim yöntemlerini değiştirmekle kalmayacak, haber arama ve tüketim alışkanlıkları da değişecek. Yapay zeka ile kişiye özel gazeteci konsepti hayatımıza girecek” dedi.

Haberin Devamı

Hasan Kalyoncu Üniversitesi tarafından geliştirilen Türkiyenin ilk yapay zeka destekli Akıllı eğitim asistanı (AEA) üniversite rektörü Türkay Dereli tarafından tanıtıldı. Uygulama ile öğrenciler hem akademik hemde sosyal olarak yapay zeka ile desteklenecekler. Uygulamada akademisyenlerin dijital ikizleri oluşturularak eğitim materyalleri yapay zeka öğrenimi yaparak öğrenci sorularına cevap verecekler.