Eğitim Öğretmenlere yeni tayin umudu doğdu

Öğretmenlere yeni tayin umudu doğdu

11.08.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 2023 yılı öğretmenlerin il içi ve iller arası yer değişikliği işlemleri, 2 Ağustos’ta tamamlandı.

Öğretmenlere yeni tayin umudu doğdu

8 Ağustos tarihli Bakanlık onayında ataması yapılan öğretmenlerden isteyenlerin 17 Ağustos’a kadar başvuruda bulunmaları ve görev yerlerinden ayrılmamış olmaları koşuluyla, iller arasında yapılan atamaların Bakanlık tarafından, il içinde yapılan atamaların da valiliklerce iptal edilmesinin uygun görüldüğü duyuruldu.

Haberin Devamı

Öğretmenler günlerdir görevden ayrılacak olanlardan açılan kontenjanlara yeni tayin alınmasını istiyor. Türk Eğitim Sen de MEB’e gönderdiği bir yazıyla boş kontenjanların tamamının tercihe açılması ve isteyen öğretmenlere ikinci kez yer değiştirme imkânı verilmesi talebinde bulundu.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in sosyal medyadan yaptığı paylaşım, bu konuda bir adım atılacağı yönünde öğretmenleri umutlandırdı. Bakan Tekin, mesajında kendisine öğretmenler tarafından gönderilen çiçekleri de paylaşarak “İkinci il dışı isteyen arkadaşlara çiçekler için teşekkür ediyorum. Talep bu kadar güzel bir biçimde dile getirilince cevap vermemek olmaz: inşallah” dedi. Öğretmenler, yeni tayinle ilgili MEB’den gelecek açıklamaları bekliyor.