Eğitim Okul sabahlarının iyi geçmesi, gece rutinine bağlı

Okul sabahlarının iyi geçmesi, gece rutinine bağlı

10.10.2018 - 14:27 | Son Güncellenme:

Çocukların okul sabahının iyi geçmesi tamamen geceleri nasıl geçirdiklerine bağlı. İyi bir gece rutini, çocuğunuzu okula gerek psikolojik gerek fizyolojik açıdan hazırlayacaktır.

Okul sabahlarının iyi geçmesi, gece rutinine bağlı

Çocuklarınızı okula göndermekte zorlanıyor ve her sabah sıkıntı yaşıyorsanız, onlarla akşam saatlerinde ve uykudan önce neler yaptığınıza gözatmakta yarar var. Tıpkı yetişkinler gibi, çocukların da akşamları gündüzlerine, gündüzleri de gecelerine bağlı. Rutinlere alışarak ve rutinleri benimseyerek büyüyen çocuklar için, akşam rutinleri oluşturabilmek hem çok kolay hem de çok faydalı olacak.

Haberin Devamı

Uyku ve ödev saatleri düzenli olmalı

Çocukların uyku ve ödev saatleri düzenli olmalı. Her gün belli saatler aralığında ders çalışıp aynı saatte uyku için yatağa giderse, bu rutin sayesinde nitelikli bir uyku uyumakla kalmayıp, ödevlerini de zamanında yaparak okuldaki verimliliğini artıracak. Ödev yapma alışkanlığının kazanılmasıyla okulda başarı çocuğunuzun kolaylıkla elde edebildiği bir şey olacak. Derslere bağlandıkça da büyük bir keyifle ders çalışacak. Hazırlıklı bir şekilde okula gidecek olmak da heveslenmesini sağlayacak. Büyük ve faydalı bir döngüyü, yalnızca saatleri belirleyerek başlatmak sizin elinizde.

Sabah rutini de düzenlenmeli

Çocuğunuzun okul için hazırlanırken uzun zaman harcıyorsa, olabildiğince çeşitli işleri birlikte yaparak hızlanmasını ve hazırlığın bile keyif verici olmasını sağlayın. Sabah saatlerinde keyifli bir rutin oluşturarak çocuğunuzun ona bağlı kalmasını sağlamak, günün geri kalanında da modunun yüksek olmasına ve okula gitmek için heyecanlanmasına yardımcı olacak.

Haberin Devamı

Kurallara bağlı olun

Ebeveynlerin kurallara bağlı olması gerek. Eğer "Beş dakika içinde ödev yapmaya başlaman lazım" diyorsanız, bunun için gerçekten beş dakika vermeli ve ciddi aksiyonlar almanız gerek. Siz kuralcı davranmazsanız, çocuğunuz asla kuralcı davranamaz. Tüm sorumluluk sizin üzerinizde. Yapmasını reddettiğiniz bir şeyi onaylamanın ne kadar kötü olduğunu biliyorsanız, rutinlerin delinmesinin de ne kadar tehlikeli olduğunun farkında olmalısın.

Andaç ÜZEL

Yazarlar