Eğitim Olric Kimdir? Tutunamayanlar Olric Sözleri...

Olric Kimdir? Tutunamayanlar Olric Sözleri...

15.04.2022 - 16:31 | Son Güncellenme:

Olric, Oğuz Atay'ın çok ünlü olan Tutunamayanlar eserinin hayali kahramanı olarak bilinmektedir. Büyük beğeni ile okunan Tutunamayanlar eserinde Olric, romanın kahramanı olan Turgut Özben adlı karaktere efendimiz diyerek hitap etmektedir. Peki, Olric kimdir? Tutunamayanlar Olric sözleri sizler için ayrıntıları derledik.

Olric Kimdir Tutunamayanlar Olric Sözleri...

Olric, Tutunamayanlar romanının ana karakterlerinden biri olmaktadır. Son zamanlarda sosyal medya kullanıcıları Olric karakterine özel bir ilgi beslemektedir. Romanın önemli düşünceleri Olric sayesinde sloganlaşmakla birlikte maddesel yaşamdan uzaklaşmanın simgesi olarak görülmektedir.

Olric Kimdir?

Turgut Özben adlı karakterin iç sesi olan Olric, kimlik bölünmesine dikkat çekmektedir. Olric ile Turgut Özben arasında ironiye dayanan ve zekadan beslenen güçlü bir dil bulunmaktadır. Okurun merakını artıran Olric, ilk kez genelev sahnesinde yer almaktadır. Akıllı ve sadık bir uşak olan Olric, Turgut Özben'in içindeki öteki beni temsil etmektedir. Edebiyat dünyasında çok tanınmasına rağmen çok fazla yarım bırakılan Tutunamayanlar kitabı, Olric ile daha fazla ün kazanmaktadır.

Tutunamayanlar Olric Sözleri

Sosyal medyada kurgu karakter olan Olric'e birçok söz ithaf edilmektedir. Bu sözlerin birçoğu Tutunamayanlar adlı eserde yer almamaktadır. Olric'e atfedilen sözlerin doğru olup olmadığı çok kolay bir şekilde tespit edilmektedir. Uydurulan sözler ile birlikte kitapta yer alan ama bağlamından kopartılan cümlelerin de Olric'e ithaf edildiği görülmektedir. Hayatı sorgulatan Olric, Tutunamayanlar okurlarının merakını cezbetmektedir. Çok sayıda metinler arası yoruma malzeme olan Olric, bastırılmış bilinçaltı olarak düşünülmektedir.