Eğitim Omuz Kasları Nasıl Geliştirilir? Evde Yapılabilen Hareket Önerileri

Omuz Kasları Nasıl Geliştirilir? Evde Yapılabilen Hareket Önerileri

08.12.2021 - 17:03 | Son Güncellenme:

Tüm günün yorgunluğunu fiziksel olarak vücut çekmektedir. Rahatlamak ve kasları gevşetmek için evde bile yapılabilecek bazı hafif egzersizler bulunmaktadır. Bilhassa omuz kaslarını geliştirmek için yapılabilecek böylesi hareketler merak edilmektedir. İşte ilgiyle okuyacağınız omuz kasları nasıl geliştirilir, evde yapılabilen hareketler ve konu hakkında çok daha fazlasını sizler için derledik.

Omuz Kasları Nasıl Geliştirilir Evde Yapılabilen Hareket Önerileri

İnsanların en fazla zorlandığı kas grupları omuz kaslarıdır ancak evde bile kolaylıkla yapılabilecek bazı hareketlerle omuz kasları geliştirilebilir.

Omuz Kasları Nasıl Geliştirilir?

Sağlıklı yaşamın bir parçası dengeli ve yeterli beslenme iken diğer parçası da düzenli egzersiz ve yürüyüştür yani fiziksel aktivitelerdir. Bazı insanlar ciddi efor sarf ederek, bunun için özel spor salonlarına devam ederek vücutlarını geliştirmektedir.

Vücut geliştirme ile ilgilenenlerin bileceği gibi kişiyi en fazla zorlayan omuz kaslarını geliştirmektir. Ancak sabırla ve düzenli biçimde egzersizler yaparak uzun vadede omuz kaslarını geliştirmek mümkün olabilmektedir. Kardiyo, güç ve fonksiyonel egzersizleri tercih ederek ve elbette sabırla, sürekli antrenman yaparak omuz kaslarını güçlendirmek olanaklıdır. Kişinin iradesi bu noktada önem arz etmektedir.

Evde Yapılabilen Hareket Önerileri

Profesyonel sporcu olmayan ya da amatörce vücut geliştirmeyle uğraşmayan insanların da evde düzenli yapacakları bazı egzersiz hareketleri ile omuz kaslarını geliştirmeleri mümkündür. Bu hareketlerden bazıları şu şekildedir:

Haberin Devamı

Omuz kasların güçlendirmek için ilk sırada önerilecek hareket "şınav" egzersizidir. Yalnız şınav mutlaka nizami biçimde çekilmelidir. En fazla hata şınav egzersizinde yapılmaktadır. Kalça ve sırt düz konumda olmalıdır. Ayrıca daha yoğun efor sarf etmek için omuz şınavı çekilebilir. Normal şınavdan farkı bacakların da omuz hizasında açık bulundurulmasıdır. Etkili bir harekettir.

Omuz kaslarını geliştirmek için son derece faydalı bir harekette "back press" hareketidir. Bunun için bir dumbel yoksa dolu bir su şişesi bile kullanılabilir. Sert bir yere dik vaziyette oturulur. İki el ensede dumbelı kavrar ve başı üstüne kaldırır ve yavaşça enseye doğru indirir. En az 8 tekrar ile başlanır ve sayı giderek artırılır.

Haberin Devamı

Her iki ele birer ağırlık alınır. Sırasıyla ağırlık omuz hizasından yukarı baş üstüne kaldırılır ve bileğin yukarı doğru olmasına özen gösterilir. Sonra kol yavaşça yere indirilir. Her iki kolla eşit sayıda hareket yapılır.