Eğitim Orkide Nasıl Yetiştirilir? Orkide Bakımı Nasıl Yapılır?

Orkide Nasıl Yetiştirilir? Orkide Bakımı Nasıl Yapılır?

02.06.2021 - 15:10 | Son Güncellenme:

Bitki yetiştiriciliği tüm zamanların vazgeçilmezleri arasında yer almaktadır. En değerli bitkiler arasında yer alan orkidenin de yetiştiriciliği ve bakımı oldukça önemlidir. Orkide yetiştirmek isteyen kişilerin öncelikli olarak bu konu hakkında bilgi edinmeleri gerekmektedir. Orkide nasıl yetiştirilir? Orkide bakımı nasıl yapılır? Orkide yetiştiriciliği hakkında merak edilenleri derledik.

Orkide Nasıl Yetiştirilir Orkide Bakımı Nasıl Yapılır

Orkide, en değerli bitki türleri arasında yer almaktadır. Aynı zamanda orkidenin evde bakım yapıldığı ortamında belirli özelliklere sahip olması gerekmektedir. Bakımı en zor çiçekler arasında bulunan orkide, şık bir görünüme sahip olması sebebiyle sıklıkla tercih edilmektedir.

Haberin Devamı

 Orkide Nasıl Yetiştirilir?

 Orkide yetiştirmesi oldukça zahmetli olmasına rağmen güzel bir görünüme sahip olması sebebiyle çok fazla tercih edilmektedir. En değerli çiçek türleri arasında bulunan orkide, genel olarak benzer yetiştirme teknikleri kullanılarak yetiştirilir.

 Orkidenin uygun sıcaklık ve neme sahip olduğu ortamlarda verimli bir şekilde yetiştiriciliği yapılabilir. Tohum veya doku kültürü yöntemi ile orkide yetiştiriciliği yapmak mümkündür. Ancak doğru teknikler uygulandığı takdir de kapalı ortamlarda da orkide yetiştirme imkanı vardır.

 Orkide Bakımı Nasıl Yapılır?

 Orkidenin bulunduğu ortamda ışık, sıcaklık ve nem bulunması oldukça önemlidir. Orkidenin bulunduğu yerin doğrudan bir şekilde ışık almaması ancak aydınlık olması gerekmektedir. Çiçeğin sulanmasına da oldukça fazla dikkat etmeniz gerekmektedir. Ancak yaz aylarında ve kış aylarında sulama yapılacak miktar farklılık gösterebilir. Orkide, bakımı oldukça hassas olan bir bitki türüdür.