Eğitim Orkide Toprağı Nasıl Değiştirilir? Orkide Toprağı Ne Zaman Değiştirilmelidir?

Orkide Toprağı Nasıl Değiştirilir? Orkide Toprağı Ne Zaman Değiştirilmelidir?

02.06.2021 - 16:19 | Son Güncellenme:

Orkide güzelliğinin yanı sıra hassa bir bitki olmaktadır. Bu nedenle bakımı diğer bitki ve çiçeklere göre daha farklıdır. Orkide bakımı saksı değişimi için bilgi sahibi olunması oldukça önemlidir. Peki orkide toprağı nasıl değiştirilir? Orkide toprağı ne zaman değiştirilmelidir? Sizlere orkide bakımı hakkında bilinmesi gerekenleri detaylıca derledik.

Orkide Toprağı Nasıl Değiştirilir Orkide Toprağı Ne Zaman Değiştirilmelidir

Orkide çeşitli renklere sahip herkesin gözdesi olan bitki türlerinden birisidir. Orkide saksı çiçeğinin sağlıklı yetişebilmesi için bazı püf noktalarının bilinmesi gerekir. Özellikle toprak değişiminin yanı sıra saksıların şeffaf ve drenaj deliklere sahip olması çok önemlidir.

Haberin Devamı

 Orkide Toprağı Nasıl Değiştirilir?

 Orkide çiçeğini saksıda yetiştiren kişiler bazı noktalara dikkat etmeleri gerekmektedir. Bir orkidenin toprağının ve saksının değişme zamanı iyi ayarlanmalıdır. Daha sonra ihtiyacınız olan saksı malzemesini bir kova içerisine yerleştirilmelidir. Yeni orkide saksıyı bir saksı karışımı ile doldurup ardından iki katı büyüklüğünde bir kaba boşaltılması gerekir. Orkide saksı karışımı bir gece suda bekletilmesi gerekmektedir. 

 Saksı karışımı sıcak su ile kapatılmalıdır. Saksı malzemeleri de bunu emeceği için sıcak su kullanılmalıdır. Ardından orkide eski saksıdan çıkartılmalı ve her kökü ayrı ayrı gevşetilmelidir. Kökler dikkatli bir şekilde temizlendikten sonra yeni kaba konulmalıdır. 

Haberin Devamı

 Orkide Toprağı Ne Zaman Değiştirilmelidir?

 Bir orkidenin ideal saksı ve toprak değişimi çiçek açtıktan sonraki zamandır. Çiçeklerin açması ve yeni büyümeye başlamasının ardından toprak değişimi yapılabilir. Fakat bu durum her gerçekleştiği zaman yapılmamalıdır. Genellikle 18 ay ile 24 ay arasında toprak değişimi yapılabilir.