Eğitim Otaku Ne Demek, Türkçesi Nedir? Otaku Kime Denir?

Otaku Ne Demek, Türkçesi Nedir? Otaku Kime Denir?

05.07.2022 - 01:56 | Son Güncellenme:

Japonca bir terim olan otaku, son yıllarda, sadece Uzak Doğu'da değil, Amerika ve Avrupa ülkelerinde de yaygın olarak kullanılmaktadır. Animelere karşı ilgi duyan ve bunu bir yaşam felsefesi haline getiren kişilere Otaku denir. Bu kelimenin ikinci anlamı hayrandır. Otaku ne demek, Türkçesi nedir? Otaku kime denir sizler için derledik.

Otaku Ne Demek, Türkçesi Nedir Otaku Kime Denir

Günümüzde, Otaku terimi sadece animelerle sınırlı değildir. Sinema filmlerine, bilgisayar oyunlarına ve kitaplara bağımlı olan kişiler de Otaku olarak adlandırılır. 

Haberin Devamı

 Otaku Ne Demek, Türkçesi Nedir?

 Otaku kelimesinin sözlük anlamı, müptela, hayran ve bağımlıdır. Örneğin anime otaku, animeden başka bir şey izlemeyen ve çizgi filmlerdeki karakterler gibi giyinen kişiler için kullanılır. 

 Psikologlara göre otaku, bir anti sosyal davranış bozukluğudur. Bazılarına göre ise, kişi sadece tek bir şeye odaklandığı için, otakunun obsesif kompulsif bozukluk olarak değerlendirilmesi gerekir. 

 Otaku Kime Denir?

 Hayatını, tek bir uğraşa adayan ve diğer şeylerle ilgilenmeyen kişilere otaku denir. Otakular, genellikle evden dışarı çıkmazlar ve bağımlılık derecesinde düşkün oldukları hobileriyle ilgilenirler. Otakuların büyük çoğunluğu asosyal ve içine kapanıktır.