Eğitim Papaya Nedir, Nasıl Yenir? Papaya Nerede Yetişir?

Papaya Nedir, Nasıl Yenir? Papaya Nerede Yetişir?

09.03.2021 - 15:44 | Son Güncellenme:

Papaya meyvesi tropikal meyvelerden biridir. Bu sebeple ülkemizde çok fazla tüketilen meyvelerden biri değildir. Bu meyve özellikler A ile C vitamini bakımından oldukça zengindir. Bunun yanında Potasyum bakımından da zengin olması ile bilinir. Papaya nedir, nasıl yenir? Papaya nerede yetişir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Papaya Nedir, Nasıl Yenir Papaya Nerede Yetişir

Carica papaya isimli bitkinin meyvesine Papaya denmektedir. Bu meyve Carica cinsinin üyesi olması ile bilinmektedir. Güney Meksika ile Orta Amerika'da papaya bitkisi çok fazla yetişmektedir. Bu meyveye kavun ağacı yemişi ya da kavun ağacı meyvesi ismi de denmektedir.

Papaya Nedir, Nasıl Yenir?

Papaya bitkisi, bodur ağaç ya da çalı görünümlüdür. Özellikle Güney Meksika ile Orta Avrupa bölgesinde çok yetişmektedir. Bu bitki yağışı ve bunun yanında güneşi çok sevmektedir. Bu nedenle özellikle ılıman iklimin hakim olduğu bölgelerde yetiştiriciliği yapılmaktadır.

Papaya çoğu yerde hem sebze hem de meyve olarak tüketilmektedir. Olgun bir şekilde tüketilebildiği gibi ham olarak da tüketildiği görülmektedir. Genelde olgunlaştığı zaman çiğ olarak tüketilir. Olgunlaşmadan toplandığında ise yemeklerde kullanılmaktadır.

Papaya meyvesi, meleklerin meyvesi ismi ile de bilinmektedir. Bu ismi ilk defa Christopher Columbus vermiştir. Görünüşü bakımından bal kabağına benzerliği ile dikkat çeker. Bunun dışında kokusu ve tadı bakımından da kavunu andıran bir meyvedir.

Papaya Nerede Yetişir?

Tropikal bir meyve olması sebebi ile özellikle ılıman iklimin görüldüğü bölgelerde çok daha rahat yetişmektedir. Papaya ağacının yaklaşık 8 yıllık bir ömrü vardır. Tohumdan yetiştirilebilir. Ancak kendi kendine meyve üretemez. Bunun için birden fazla ağacın yan yana olması gerekmektedir.

Papaya yağ açısından zengin olan besinlerin sindirilmesini kolaylaştırmaktadır. Bu şekilde vücudun fazla su tutmasının önüne geçmektedir. Bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olmaktadır. Kan şekerinin düzenlenmesine yardımcı olur. Tok tutma özelliği olması sebebi ile diyetlerde sıklıkla tercih edilmektedir.