Eğitim Pasif Gelir Nedir, Nasıl Oluşturulur? Pasif Gelir Kaynakları Nelerdir?

Pasif Gelir Nedir, Nasıl Oluşturulur? Pasif Gelir Kaynakları Nelerdir?

24.05.2022 - 16:46 | Son Güncellenme:

Pasif gelir, ek gelir elde etmek için başvurulan teknik uygulama olarak kullanılmaktadır. Özellikle ev hanımları veya freelance çalışan kişiler online web siteler üzerinden ek kazanç elde etmektedirler. Pasif gelir elde etmenin olumlu ve olumsuz etkileri vardır. Doğru tekniğin uygulaması halinde oldukça kazanç sağlamaktadır. Pasif gelir tanımını, pozitif ve negatif yönlerini detayları ile derledik.

Pasif Gelir Nedir, Nasıl Oluşturulur Pasif Gelir Kaynakları Nelerdir

 Gelir kazanma yolları içerisinde aktif ve pasif gelir teknikleri olmak üzere 2 gruba ayrılmaktadır. Pasif gelir teknikleri fazla zaman harcamaksızın gelir elde etme yöntemi olarak ifade edilmektedir.

Haberin Devamı

 Pasif Gelir Nedir?

 Pasif gelir kişilerin gelir kaynaklarını artırmak amacıyla kullanılan bir yöntemdir. Aktif ve pasif gelir olarak bakıldığında aktif gelirin zaman ve enerji harcayarak kazanılan gelir, Pasif gelir ise tam ters yöntemle yani kişilerin değerli olan zamanını çok fazla harcamadan gelir kaynaklarını artırma yöntemidir.

 Pasif Gelir Nasıl Oluşturulur?

 Günümüzde kişilerin kendi meslekleri dışında ek gelir elde etmek amacıyla bir takım kazanç sağlama yöntemlerine başvurmaktadırlar. Bu sebeple Pasif gelir oluşturma koşullarına bakılacak olursa; Özellikle internet üzerinden yapılan bir ürün satışı bu gelirlere örnek oluşturmaktadır.

  Pasif Gelir Kaynakları Nelerdir?

 Özellikle son yıllarda salgın ile birlikte pasif gelir elde etme yöntemi çok kullanılmaya başlamıştır. Kişilerin evden çalışma yani home office olarak çalışması aynı zamanda asıl işlerin yanında ek gelir sağlamak amacıyla kullanılmaya başlanmıştır. Pasif olması kişinin herhangi bir maddi anlamda sermaye koymadan veya dışarıya çıkmadan web üzerinden yapılan işler olarak kullanılmaktadır. Örnek vermek gerekirse; makale yazarlığı, online makale editörlüğü, Uzaktan eğitim vermek ve eğitim videoları hazırlamak, Youtube üzerinden kanal açarak ürün tanıtımı ve satışı yönünde bir platform kurmak gibi pasif gelirleri çeşitlendiren iş kolları kullanılmaktadır.