Eğitim Php Nedir, Ne İşe Yarar? Php Yazılım Dili Nasıl Öğrenilir?

Php Nedir, Ne İşe Yarar? Php Yazılım Dili Nasıl Öğrenilir?

25.02.2021 - 16:51 | Son Güncellenme:

Günümü teknolojileri günden güne ilerlerken web dünyası da hızlı bir değişim göstermektedir. Gerek kullanılan yazılım dilleri, gerekse de sunucular kendilerini bir hayli geliştirmişlerdir. Bu bağlamda web hizmetlerini veren birden çok uygulama ve dil mevcuttur. Bu web dillerinden bir tanesi de PHP’dir. PHP hangi alanda daha çok kullanılmaktadır? Yazılımıma mı yoksa donanıma etki eden bir faktördür? Web sitelerinin oluşmasın da ne gibi katkıları vardır? İşte merak edilen tüm detaylar.

Php Nedir, Ne İşe Yarar Php Yazılım Dili Nasıl Öğrenilir

 PHP, web programı geliştirmek ve web sayfalarını çeşitlendirmek amacı ile 1995 yılında tasarlanmış bir bilgisayar programıdır. Kanadalı profesör olan Rasmus tarafından tasarlanan bu program ile web tasarım ve kodlama dahil bir çok yazılıma ait unsurların geliştirilmesi hedeflenmiştir. 

Haberin Devamı

 PHP Nedir, Ne İşe Yarar? 

 PHP, web yazılım dili olarak geliştirilen bir kodlama programıdır. Bu sayede web programlarının çeşitlendirilmesi ve web tasarımlarının yapılması istenmiştir. İlk başlarda internet kullanıcılarının sayısını belirlemek amacında olan bu program kendini daha sonları çok geliştirmiştir. Hatta çok meşhur olan Google, Facebook, Wikipedia, Twitter bu dil sayesinde geliştirilmiştir.

 İngilizce olarak Personal Home Page olan PHP, önceleri kişisel ana sayfa unsuru olarak bilinirken şimdilerde ise web dünyasının vazgeçilmez yazılım dili oldu.

 PHP Yazılım Dili Nasıl Öğrenilir?

 PHP yazlım web dilini öğrenmek ve geliştirmek mümkündür. Bunun için web teknolojileri konusuna giriş yapmak gerekir. Burada öğrenilen temel bilgiler sayesinde CS, CSS, HTML gibi bilgilere giriş yapılmalıdır. Bu temel aşamadan sonra kurs, video gibi argümanlara başvurulmalıdır.

Haberin Devamı

 Eğer bu işe biraz olsun yatkın iseniz başarılı olacağınıza emin olabilirsiniz. Bu konuda düzenli çalışma ve sabır, devamında başarıyı getirecektir. Bu web dili gerek üniversiteler de gerekse de meslek edinme kurslarında öğretilmektedir. Bu kurslar sayesinde temel bilgi sahibi olunabilir. İleri seviye kurslara da başvurularak bu dilin tamamı keşfedilebilir.