Eğitim Pollyanna - Kitap Özeti Oku, Konusu, Karakterleri Ve Sayfa Sayısı

Pollyanna - Kitap Özeti Oku, Konusu, Karakterleri Ve Sayfa Sayısı

07.04.2023 - 15:15 | Son Güncellenme:

Pollyanna, çocuk edebiyatının klasikleri arasında kabul edilen bir kitaptır. Eleanor H. Porter'ca tarafından yazılan kitabın ana kahramanı ise Pollyanna olarak bilinmektedir. İşte Pollyanna hakkında merak edilen tüm detaylar.

Pollyanna - Kitap Özeti Oku, Konusu, Karakterleri Ve Sayfa Sayısı

Kitabın ismi olan Pollyanna, zaman içerisinde karakterle bütünleşerek çok iyimser kişilere takılan bir ad olarak da kullanılmaya başlanmıştır. Birçok kez ise film olarak sinema perdesine yansıtıldığı bilinmektedir. 

Haberin Devamı

 Pollyanna Kitap Özeti Oku

 Kitabın ana karakteri Pollyanna olarak bilinmektedir. Son derece iyimser ve umudunu hiç kaybetmeyen bir karakterdir. Pollyanna’nın yetim kalmasının ardından zengin olduğu kadar da sert olan teyzesi ile yaşamaya başlamasının ardından yaşadıklarını anlatmaktadır. Pollyanna için hayat felsefesinin babasından öğrendiği bir mutluluk oyunu olduğu söylenebilir.

 Hayatta başına gelen her türlü olumsuzluğa karşı pozitif davranabilmeyi seçen bir kız olduğu bilinmektedir. Sevimli, samimi ve sıcak karakteri ile teyzesinin yaşadığı neşesiz yeri keyifli bir yer haline getirir. Teyzesi Pollyanna'yı halısız, boş duvarları olan bir çatı katına yerleştirir. Buna rağmen Pollyanna yüksek pencereden bakıldığında manzaranın daha iyi göründüğünü söylemektedir.

Haberin Devamı

 Romanın sonuna doğru Pollyanna bir kaza geçirir ve bacaklarını kullanamaz. Ona rağmen bacaklarını geçici bir şekilde kullanamadığı için bacaklarının değerini anladığı için mutlu olmuştur. Tüm kasabanın ise Pollyanna'nın mutluluk oyununa katılması sonucunda mutluluk yayılmıştır. 

 Pollyanna Konusu 

 Annesini ve babasını kaybeden Pollyanna, mutsuz ve huysuz teyzesinin yanına taşınır. Yaşadığı tüm olumsuzluklara rağmen pozitif davranabilen bir kız olduğu bilinmektedir. Kasaba halkının da Pollyanna'dan öğrendiği mutluluk oyunu sayesinde hayata tutunmayı öğrenmesini konu edinmektedir. Kitabın sonunda ise teyzesinin ve tüm kasabanın hayata bakışını değiştiren bir kız olma özelliğiyle bilinmektedir. 

 Pollyanna Karakterleri 

 Pollyanna: Kitabın ana karakteri olarak tanınmaktadır. Umudunu hiç kaybetmeyen, neşe dolu bir karakter olarak bilinmektedir. Aynı zamanda doğa sevgisi ve hayvan sevgisine de önem verdiği bilinmektedir. 

 Polly teyze: Pollyanna'nın teyzesi olarak tanınmakta olan Polly teyzenin hep kurallar çevresinde yaşadığı bilinmektedir. İçinde sevgi barındırmayan ve hiç evlenmemiş bir karakter olduğu da söylenebilir. Pollyanna'nın tersine sert mizaçlı bir kişiliğe sahip olduğu bilinmektedir. 

 Nancy: Merhametli ve iyi yürekli bir karakter olarak bilinmektedir. Kitapta ise evin hizmetçisi olarak ifade edilebilir. 

Haberin Devamı

 Pollyanna Sayfa Sayısı 

 Pollyanna adlı kitabın sayfa sayısının ise 208 olduğu bilinmektedir. Çocuk klasikleri içerisinde yer alan eserin aynı zamanda farklı çevirilerinde farklı sayfa sayılarına sahip olduğu da ifade edilebilir. 

 Genel olarak çocuk kitapları içerisinde yer alan resimlerin bulunması nedeniyle sayfa sayısı yüksek gibi görünse bile oldukça akıcı bir roman olarak bilinmektedir.