Eğitim Prizren Neresidir, Hangi Ülkededir? Kısaca Prizren Hakkında Bilgiler

Prizren Neresidir, Hangi Ülkededir? Kısaca Prizren Hakkında Bilgiler

28.04.2023 - 10:28 | Son Güncellenme:

Vizesiz seyahat etmek istiyorsanız Kosova’nın Prizren şehrini değerlendirebilirsiniz. Prizren neresidir? Hangi ülkededir? Prizren hakkında merak edilen tüm ayrıntıları derledik.

Prizren Neresidir, Hangi Ülkededir Kısaca Prizren Hakkında Bilgiler

 Prizren Balkanların en samimi ve keyifli kentleri arasındadır. Vizesiz olması ve Türkçe konuşulması ile cazip alternatiflerden birisidir.

Haberin Devamı

 Prizren Neresidir?

 Prizren Kosova’nın tarihi bir şehridir. Şar Dağları’nın eteklerinde kurulmuş ve üç tarafı dağlarla çevrilidir. Arnavutluk sınırında yer alan ve Kosova’da en fazla Türk’ün yaşadığı bir şehirdir.

 Prizren Hangi Ülkededir? 

 Osmanlı İmparatorluğu’nun bir parçası olup halen de izlerini taşımaya devam etmektedir. Birinci Dünya Savaşı sonucunda Yugoslavya’nın bir parçası olan Prizren, şu an Kosova’ya bağlıdır.

 Kısaca Prizren Hakkında Bilgiler

 Prizren yaklaşık 235.000 kişidir. Kosova’da en fazla Türk’ün yaşadığı bir şehirdir. Yaklaşık 15.000-20.000 Türk yaşadığı düşünülmektedir. Şehir nüfusunun çoğunluğunu Arnavutlar oluşturur. Arnavutların bir çoğu Türkçe bilmektedir. Prizren‘e giderken hemen gözünüze çarpan yer Prizren kalesi olacaktır. Yaklaşık 590 metre yükseklikteki tepeye kurulmuştur.

Haberin Devamı

 Bu kale Bizanslılardan kalmıştır ve Osmanlı zamanında da kullanılmıştır. Osmanlı döneminden kalma çok sayıda tarihi eserler bulunur. Şehir merkezinde toplam 37 tane cami, 1 Katolik Kilisesi ve 3 Ortodoks Kilisesi bulunur. Bistrica Nehri kentin ortasından geçer ve üzerinde de Bistrica Köprüsü bulunur. Köprünün yanında Sinan Paşa Cami yer alır.

 Prizren’de Sinan Paşa Cami, Sırp Ortodoks Kilisesi ve Katolik Kilisesi yan yana bulunur. Şehrin büyük çoğunluğu Müslümandır. Cami etrafında merkez meydana Şadırvan denir. Bu meydan Prizren halkının en aktif olduğu yerdir. Restoranlar ve kafeler bu meydanda sıralanmıştır. Prizren çarşısı aynı Türk çarşıları gibidir. Hediyelik eşya almak için bu çarşı doğru yerdir.

 Arnavut keçe çok popülerdir, bu sebeple alacağınız ilk eşya olabilir. Prizren’de evler tek veya iki katlı olacak şeklindedir. Yüksek katlı apartmanları görme olasılığınız çok düşüktür. Bu evlerin ön cephesi bahçeye bakar ve bahçelerde yazın yemekler pişirilir.