Eğitim Psd Dosyası Nedir, Nasıl Açılır? Psd Dosyaları Ne İşe Yarar?

Psd Dosyası Nedir, Nasıl Açılır? Psd Dosyaları Ne İşe Yarar?

11.04.2022 - 03:23 | Son Güncellenme:

Psd dosyası Adobe tarafından geliştirilen bir görüntü düzenleme programıdır. Adobe Photoshop programıyla hazırlanan içerikler psd uzantılı PSD formatıyla saklanmaktadır. Lisansı Adobe tarafından düzenlenen PSD evrak dosyasında bulunan katmanlarda, içerikler, filtreler ve metinler bulunmaktadır. Psd dosyası nedir? Psd dosyaları ne işe yarar detayları ile derledik.

Psd Dosyası Nedir, Nasıl Açılır Psd Dosyaları Ne İşe Yarar

Psd dosyası lisansını Adobe tarafından verilen Photoshop programıdır. PSD dosya formatında saklanan psd uzantılıdır. Psd uzantılı evraklar uzman gereksinimi duymadan herkes tarafından oluşturulabilmektedir.

Psd Dosyası Nedir?

Psd dosyası; güncel ve popüler bir görüntü düzenleyicidir. Grafik tasarımcı olmasanız dahi Adobe Photoshop programı kullanabilirsiniz. Resimler, şekiller, nesneler, filtre ve metinler barındıran psd dosya katmanları bulunmaktadır.

Psd Dosyaları Ne İşe Yarar?

Psd dosyası evrak düzenlemeye yarar. Görüntü düzenleme programı olarak bilinen Adobe tarafından geliştirilmiştir. Adobe Photoshop desteğiyle hazırlanan dokümanlar PSD formatında saklanmaktadır. Lisanını Adobe tarafından alan PSD evrak dosyası, formlar, katmanlar, vektörler, fotoğraflar, objeler filtreleri ve metinler barındırmaktadır. PSD evrakı en az 30pin px yükseklik ve genişliğe sahip, en çok 2GB boyutunda bulunan belgelerdir. Psd dosyaları bu belgeleri saklamaya yarar. Fakat evrakın düzenli bir şekilde saklanabilmesi için PSD belgesi olarak kayıt edilmesi gerekmektedir.