Eğitim Puar Nedir, Ne İşe Yarar? Puar Ne İçin Kullanılır?

Puar Nedir, Ne İşe Yarar? Puar Ne İçin Kullanılır?

12.09.2022 - 15:50 | Son Güncellenme:

Puar, deney düzeneklerini sabitlemeye yarayan üç yollu pipet desteğiyle sıvı çekebilen bir düzenektir. Armutu andıran, kauçuktan üretilen puar, pozitif ve negatif basınç üretebilmektedir. Basit düzenekli bir alet olmasına rağmen yüksek işlev görmektedir. Fransızca kökenli bir kelime olan Poire’ den Türkçe’ ye Puar olarak geçmiş bulunmaktadır. Puar nedir, ne işe yarar? Puar ne için kullanılır? İşte, tüm detaylar.

Puar Nedir, Ne İşe Yarar Puar Ne İçin Kullanılır

Puar, kelime olarak Fransızca dilinden Türkçeye geçmiştir ve Fransızca Poire kelimesi dilimizde Puar olarak kullanılmaktadır. Yaygın kullanımda bulunan Puar deneysel bir düzenektir. Üç yollu kauçuktan üretilmiştir ve armutu andıran bir yapıya sahiptir.

Haberin Devamı

Puar Nedir, Ne İşe Yarar?

Puar sözcüğü, üç yollu pipet yardımıyla sıvı çekmekte kullanılan bir alettir. Negatif ve pozitif basınç üretebilen puar, kauçuktan üretilen basit bir aygıttır. Tıpta deneysel gereksinimlerde kullanılan puarın türleri de bulunmaktadır. Tarihte ilk defa avize yapımında kullanılan Puar adı, kelimesi Armuta benzer bir avizeye verilmiştir. Tıp alanında ise pompa olarak kullanılmaktadır.

Puar Ne İçin Kullanılır?

Puar tıp alanında kullanılan bir alettir ve deneysel pozitif-negatif basınç üretmekte kullanılmaktadır. Sporcuların deneysel düzeneklerini sabitlemek amacıyla da kullanılan puarın vajinal puar olarak kullanılmaktadır. Vajinal Puar aleti çok sıkıntılı bir rahatsızlık olan vajinal mantar tedavisinde kullanılmaktadır. Basitçe kullanımı şöyledir. 1Litre kaynatılıp soğutulan suya 1çay bardağı üzüm sirkesi ekleyerek vajinal temizliğinizi kendiniz yapabilirsiniz. Uzun süreli tedavi gerektiren vajinal mantar rahatsızlığından kurtulabilirsiniz.