Eğitim Pupilla Nedir, Nereye Denir? Pupilla Ne İşe Yarar?

Pupilla Nedir, Nereye Denir? Pupilla Ne İşe Yarar?

12.09.2022 - 15:51 | Son Güncellenme:

Pupilla kelimesi karşınıza çıkabilecek olan bilimsel kelimeler arasında yer almaktadır. Gözün orta bölgesinde yer alan göz bebeklerinin büyümesi ve genişlemesi pupilla olarak bilinmektedir. Pupilla kelimesinin bilimsel olarak tanımı ise iris merkezindeki açıklık olarak ifade edilebilir. Göz muayeneleri arasında yer alan pupil muayenesi ise pupilla bölgesine yapılan bir muayene olarak bilinmektedir. Pupilla kelimesi hakkında tüm detayları derledik.

Pupilla Nedir, Nereye Denir Pupilla Ne İşe Yarar

Göz muayeneleri arasında yer alan pupilla muayenesinin ışık refleksi muayenesi olarak bilindiğini söylemek de mümkündür. Pupilla muayenesinde, gözün iki pupilla arasındaki mesafesinin ölçülmesi gerekmektedir. Pupilla muayenesinde göz bebeğinin kontrol edildiği de ifade edilebilir. 

Haberin Devamı

Pupilla Nedir, Nereye Denir? 

Pupilla, özellikle göz muayenesi sırasında karşınıza çıkabilecek olan terimler arasında yer almaktadır. Pupilla, gözün tam orta bölgesinde yer alan göz bebeklerine verilen bir isim olarak bilinmektedir. Nokta ise pupil olarak ifade edilebilir. Göz bebeklerinin genişlemesi ve büyümesi pupilla olarak ifade edilirken, göz bebeklerinin küçülmesi ve daralması ise miyozis olarak ifade edilebilir.

Pupilla Ne İşe Yarar?

Pupilla, göze giren ışık miktarının ayarlanmasında görev almaktadır. Işık miktarının ayarlanmasında bir diyafram görevi bulunduğu da söylenebilir.