Eğitim Radyofrekans Nedir, Ne İşe Yarar? Radyofrekans Kimlere Uygulanır?

Radyofrekans Nedir, Ne İşe Yarar? Radyofrekans Kimlere Uygulanır?

15.03.2022 - 15:43 | Son Güncellenme:

Radyofrekans uygulaması, aslında bir çeşit ısı tedavi yöntemi olarak bilinir. Çok eski bir yöntem olarak da bilinir ve derideki sarkmalara karşı da alternatif bir çözüm alanı yaratır. Bu bakımdan, deride bulunan kolajen liflerine karşı bir çeşit tedavi yöntemi uygulanır. Kolajen lifleri, zaman içinde esneme gösterdiği için, eskisi kadar da güçlü bir etkiye sahip olamaz. Radyofrekans nedir, ne işe yarar sizler için derledik.

Radyofrekans Nedir, Ne İşe Yarar Radyofrekans Kimlere Uygulanır

Radyofrekans yöntemi, kolajen liflerini daha çok germeye yönelik gerçekleşen bir sıcaklık işlemini uygular. Bu işlemle birlikte, deride bir sıkılaşma ortaya çıkar. Bu sıkılaşma da, deriye bir ferahlık, dirilik, yenilik kazandırır.

Haberin Devamı

 Radyofrekans Nedir?

 Radyofrekans, kısaca RF şeklinde sembolize edilir. Radyofrekans uygulaması, medikal olarak da yıllardır kullanılıyor. Aynı zamanda etrafa yaydığı yüksek frekans ve yüksek ısı sayesinde, ciltte bulunan sinir dokularına kısa sürede etki eder.

 Radyofrekans Ne İşe Yarar? 

 Hedeflenen dokulara uygulanan enerji sonucunda da, orada bulunan hastalıklı dokunun buharlaşmasına yol açar. Bu sayede, o doku tabakasını da iyileştirebilir. Radyofrekansı gelişen bir medikal cerrahi işlem şeklinde yara izleri, kırışıklıklar, sivilceler, ameliyat kesikleri, çillenmeler, güneş lekeleri gibi izlerin geçirilmesi için yapılır.

 Radyofrekans Kimlere Uygulanır?

 Radyofrekans uygulaması, 18 yaşının üstünde olan kadın ve erkek, herkes rahatlıkla yaptırabilir. Bu nedenle de, her mevsim, her kişiye uygulanabilecek çeşitli yöntemler vardır. Ana, bu yöntemi emzikli ve hamile kadınların yaptırmaları sakınca teşkil eder.