Eğitim Ravioli Nedir, Nasıl Yapılır? Evde Ravioli Tarifi Nasıl Hazırlanır?

Ravioli Nedir, Nasıl Yapılır? Evde Ravioli Tarifi Nasıl Hazırlanır?

26.03.2021 - 14:44 | Son Güncellenme:

Yaygın olarak lezzetli yapılan bazı yemek türleri bulunuyor. Bu yemek türlerinden biri olan ravioli pek çok kişinin merak ettiği bir yemek çeşididir. Nasıl yapıldığı ve nasıl hazırlanacağı pek çok kişinin merak ettiği bir konu oluyor. Ravioli nedir, nasıl yapılır? Evde ravioli tarifi nasıl hazırlanır? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Ravioli Nedir, Nasıl Yapılır Evde Ravioli Tarifi Nasıl Hazırlanır

Ravioli, makarna çeşitleri arasında yer alan bir yemektir. Özellikle İtalya'da çok yaygın bir şekilde tüketilen makarna türleri arasında yer alıyor.

Raivoli Nedir? Nasıl Yapılır?

Evlerinde güzel lezzetli yemekler yapmak isteyen kişiler, farklı yemek arayışı içine girebiliyor. Farklı yemekler araştırarak daha önce tatmadığı farklı lezzetlere ulaşmak istiyor. Bu lezzetlerden birisi olan ravioli pek çok kişinin ilgi gösterdiği bir yemek türüdür.

İtalya'da çok yaygın olarak tüketilen yemek türleri arasındadır. Pek çok kişi bu yemek türünün nasıl yapılacağını araştırarak bilgi toplamaya çalışıyor. Bu yemeği yapabilmek için ihtiyaç duyulan bazı malzemeler bulunuyor. Raivoli yapılırken sirke kullanımı oldukça önemlidir. Et suyu ve soya sosuyla servis edilen bir makarna türüdür.

Evde Ravioli Tarifi Nasıl Hazırlanır?

Ravioli hazırlamak için kullanılacak olan malzemelerin temin edilmesi gerekir. Daha sonra iç harç için kullanılacak olan balkabaklarının yumuşayıncaya kadar közlenmesi gerekir. Lor peyniri ve tuzla güzelce karıştırmalıdır. Daha sonra hamuru merdane yardımıyla açılmalıdır.

Açılan yufkalardan 3x3 boyutunda kareler kesilmelidir. Kesilen bu karelere yumurta sürülmelidir. Kare hamurların tam ortasına hazırlanan harç koyulmalıdır. Kalan boş kenarlar mantı şeklinde kapatılmalıdır.

Kaynar su içerisinde ravioli yumuşayana kadar karıştırılmalıdır. Yaklaşık 6-7 dakika haşlanması yeterli olacaktır. Sos için krema, balkabağı püreleri ve labne peynirlerini tencere içerisinde karıştırılmalıdır. Haşlanmış olan ravioli yemeği bir tabağa alınarak, üzerine hazırlanan sos dökülür ve sıcak bir şekilde servis edilir.