Eğitim Robotik Kodlama Nedir, Nasıl Yapılır? Robotik Kodlama Öğrenmeye Nereden Başlanır?

Robotik Kodlama Nedir, Nasıl Yapılır? Robotik Kodlama Öğrenmeye Nereden Başlanır?

23.02.2022 - 02:37 | Son Güncellenme:

Son dönemlerin en popüler eğitim konuları içerisinde robotik kodlama geliyor. Özellikle artık pek çok anne baba çocuklarına küçük yaştan itibaren robotik kodlama eğitimi aldırmaktadır. Peki, robotik kodlama nedir, nasıl yapılır? Robotik kodlama öğrenmeye nereden başlanır tüm detayları ile derledik.

Robotik Kodlama Nedir, Nasıl Yapılır Robotik Kodlama Öğrenmeye Nereden Başlanır

Gideceğin meslek gruplarından biri olarak robotik kodlama öne çıkmaktadır. Teknoloji ve bilgisayar ile beraber kutlamak üzerinden bir bütün olarak öne çıktığını ifade etmek mümkün. Özellikle artık birçok farklı eğitim kurumu üzerinden bu eğitimin verildiği ifade etmek gerekir.

Robotik Kodlama Nedir?

Yazılım kodları ve mekaniğin birleştiği, bilgisayar ile makine kontrol üzerinden gerçekleşen çalışmalar robotik kodlama olarak bilmektedir. Özellikle bilgisayar üzerinden yazılan kodlama eşliğinde bu yazılımlar mekanik olarak elektronik sistemlere işlenir. Böylece fiziksel olarak bu elektronik sistemler bir araya getirilir. Sonuç olarak makinelerin iletişim halinde kalması ve hareket etmesi sağlanır. Günümüzde birçok farklı robot sistemi, bu yapı ile beraber yapay zekayı ulaşmaktadır. Farklı emirler ve komutlar yazılım üzerinden kodlanır. Fiziksel olarak işlemciye konulan yazılımlar sayesinde makineler verilen komutları yerine getirir.

Robotik Kodlama Nasıl Yapılır?

Robotik kodlama aynı zamanda bilgisayar öğrenmesi olarak ifade edilebilir. Bu doğrultuda bilgisayar üzerinden 1’ler ve 0’lar doğrultusunda kodlama yazılır. Yazılan kodlama üzerinden işlemciye bu durum aktarılır. Daha sonra özel olarak hazırlanmış parçalar bir araya getirilmek suretiyle makine oluşumu sağlanır. Bu makine üzerinden bilgisayar doğrusunda verilen emirler işlemci ulaşır. Böylece robot istenen komutları ve emirleri düzgün bir şekilde yerine getirir. Bu noktada geleceğin en önemli yapı taşları içerisinde yer aldığını ifade etmek mümkün. Yani yazılım kodları sayesinde makineler bu şekilde iletişim halinde olmaktadır. Günümüze 7'den 70'e herkesin öğrenebileceği ve yapabileceği, robotik kodlamanın farklı seviyeleri bulunmaktadır.

Robotik Kodlama Öğrenmeye Nereden Başlanır?

Yaş grubuna bağlı olarak robotik kodlama öğrenmenin birçok değişik seviyesi bulunur. Bu seviye başlangıç ile beraber orta ve üst düzey sistem üzerinden ele alınır. Robotik kodlama öğrenmek için ise birçok farklı yöntem bulunmaktadır. Yani bu konuda farklı eğitim kurumlarında dersler verilmektedir. Aynı zamanda internet üzerinden de birçok farklı eğitim paketleri bulunuyor. Bu paketler özellikle üniversitelerin dijital ortamda sağlamış olduğu eğitimlerdir. Hatta internet üzerinden YouTube platformunu kullanmak suretiyle birçok farklı eğitime ulaşmak mümkün. Böylece alınacak olan eğitim ile beraber yazılım üzerinden bilgisayar eşliğinde makinelerin hareket etmesi sağlanır. Özellikle çocuklarını günümüzde bunu öğrenmesi önemli bir yer tutuyor.