Eğitim Salda Gölü Giriş Ücreti Nedir? Hangi Günler Gidilebilir?

Salda Gölü Giriş Ücreti Nedir? Hangi Günler Gidilebilir?

20.10.2021 - 12:57 | Son Güncellenme:

Salda Gölü, Türkiye’nin Maldivleri olarak ünlenmiş olan doğal güzelliklerimiz arasında yer alıyor. Günümüzde sosyal medyanın da etkisi ile son yıllarda büyük bir popülerlik kazanan turistlik bir beldeye dönüştü. Tatil bölgelerine giden yol güzergahlarına yakınlığı nedeni ile de, tatilciler Saldivler Plajı‘nda mola verdikten sonra yollarına devam ediyor. Salda Gölü giriş ücreti nedir tüm detayları ile derledik.

Salda Gölü Giriş Ücreti Nedir Hangi Günler Gidilebilir

 Bir krater gölü olarak da bilinen Salda’nın en derin bölgesi, 185 metredir. Bu nedenle de Türkiye’nin en derin gölü ünvanına sahiptir. Buna rağmen hemen derinleşmeyen çok güzel ve güvenli plajları da yer alıyor.

Haberin Devamı

 Salda Gölü Giriş Ücreti Nedir? 

 2021 yılı için belirlenen Salda Tabiat Parkı giriş ücreti ise şu şekildedir;

Araçsız kişi başı: 5 TL

Otomobil: 15 TL

Motorsiklet: 10 TL

Midibüs: 75 TL

Minibüs: 45 TL

Otobüs: 150 TL

Salda Gölüne Hangi Günler Gidilebilir?

 Salda gölünün kumsalı, içinde bol miktarda manyezitli ve magnezyum yapı ihtiva eden, küçük tortulaşmış taşa benzeyen bir yapıya sahiptir. Aynı zamanda Mars gezegeni yüzeyinin özelliklerini taşıyan dünyadaki ender iki yerden biridir. 

 Turkuaz rengi suyu ve tepesinden eksik olmayan bulutların manzaraya kattığı güzellikleri nedeni ile insanlar hiç sıkılmıyor. Bembeyaz kumsalı ile ünlenen Salda Gölü, haftasını çok fazla ziyaretçi aldığı için daha sakin bir zamanda bu bölgeyi ziyaret etmek ve doyasıya tadını çıkarmak istiyorsanız hafta içini tercih edebilirsiniz.