Eğitim Sekerat Ne Demek? İslamiyette Sekerat-I Mevt Nasıl Anlatılmıştır?

Sekerat Ne Demek? İslamiyette Sekerat-I Mevt Nasıl Anlatılmıştır?

12.03.2021 - 13:40 | Son Güncellenme:

İnsanların çoğu sekerat konusunu merak edebilmektedir. Bir yerden bir programdan duydukları bir kelime olabilmektedir. Bu da bireylerde merak konusu oluşturabilmektedir. Öncelikle bu konuyu anlamak için sekerat kelimesinin anlamına doğru bir şekilde inmek gerekir. Tanım iyi bir şekilde anlaşıldıktan sonra ise İslamiyet’te sekerat-ı mevt konusunun nasıl anlatıldığı bilinerek daha iyi kavranabilmektedir. İşte, merak edilen tüm detaylar.

Sekerat Ne Demek İslamiyette Sekerat-I Mevt Nasıl Anlatılmıştır

Sekerat kelimesi Arapça kökenli bir kelimedir. Araçla olan bu kelime anlam bakımından daha çok İslamiyet’te geçmektedir. Bu amaçla yazıda İslamiyet’in bu konuyu nasıl ele aldığına yer verilmiştir. Kelimenin elbette ki Türkçe anlamı da mevcuttur. Bu anlam bilindiğinde zaten ne anlatılmak istendiği de iyi bir şekilde anlaşılmış olacaktır.

Haberin Devamı

Sekerat Ne Demek?

Sekerat kelimesinin anlamları maddeler şeklinde aşağıda derlenmiştir:

İnsanı kendinden geçiren hal demektir.

Sarhoşluk hali demektir.

İslamiyet’te geçen sekerat-ı mevt tamlamasının kısaltılmış ismidir.

Ölüm anı sarhoşluğu anlamına gelmektedir.

İslamiyette Sekerat-ı Mevt Nasıl Anlatılmıştır?

İslamiyet sekerat_ı mevt konusunu ölüm anında çekilen sıkıntılar olarak ele almıştır. Bu başlık altında İslamiyet ölüm anında çekilen sıkıntıları anlatmıştır.

İslamiyet’e göre sekr kelimesi, sekerat_ı mevt tamlamasını anlatmaktadır. Sekr ise, kişi ile aklı arasına giren ve bunun sonucunda da kişinin aklını kaybetmesine neden olan sarhoşluk halidir.

Bu sarhoşluk halinden kasıt edilen ise, kişinin ölüm anında çektiği aşk, acı, elem, dalgınlık, gazap gibi duygular nedeniyle baygınlık geçirmesi olarak anlatılmaktadır.

Haberin Devamı

İslamiyet’te sekerat ile ölüm anında çekilen acılar ve bu acılardan dolayı da baygınlık geçirilmesi anlatılmaktadır.

İslamiyet’e göre Kuranı Kerim'de sekerat insanın ölümüne sebebiyet veren ölüm baygınlığı olarak anlatılmıştır. İslamiyet’e göre ölüm ruhun bedenden ayrılmasını ifade eder. Buradan da anlaşılacağı gibi İslamiyet ölümün sekeratının varlığından bahseder.

İslamiyet ölümden kaçan insanların da mutlaka bir gün sekerat-ı mevt ile yani ölüm baygınlığı acısı ile karşılaşacaklarını söyler.