Eğitim Sol Ayağım - Kitap Özeti Oku, Konusu, Karakterleri Ve Sayfa Sayısı

Sol Ayağım - Kitap Özeti Oku, Konusu, Karakterleri Ve Sayfa Sayısı

12.04.2023 - 16:53 | Son Güncellenme:

Sol Ayağım İngilizce ismi ile My Left Food İrlandalı yazar ve şair Christy Brown tarafından kaleme alınan meşhur otobiyografidir. Christy Brown Sol Ayağım adlı otobiyografiyi 1954 yılında yazmıştır. Sol Ayağım kitabı hakkında merak edilenler.

Sol Ayağım - Kitap Özeti Oku, Konusu, Karakterleri Ve Sayfa Sayısı

 Doğuştan beyin felci bulunan Christy Brown tarafından yazılan Sol Ayağım kitabı 1989 yılında filme uyarlanmıştır. Filmin başrolündeki aktör Daniel Day Levis oynadığı rolle Oscar Ödülü kazanmıştır.

Haberin Devamı

 

 Sol Ayağım – Konusu

 

 Sol Ayağım kitabının konusu: Yazar Christy Brown’ın doğduğundan beri uğraştığı sağlık sorunları nedeniyle yaşadığı engeller ve bu engelleri ailesinin yardımı ile aşmasıdır. Christy Brown kitabında ne olursa olsun engelleri aşmanın bir yolu olduğunu anlatmaktadır.

 

 Sol Ayağım – Kitap Özeti 

 

 Christy Brown 23 çocuk dünyaya getiren bir annenin hayatta kalan 13 çocuğundan biri olarak 1932 yılında dünyaya gelir. Christy daha doğduğu andan itibaren sağlık sorunlarıyla boğuşmaya başlar. Annesi daha Chrtisy daha üç aylıkken yemek yerken kafasını kontrol edemediğini, ellerini hep yumruk şeklinde tuttuğunu ve yastık yardımı olmadan oturamadığını fark etmiş. Aynı zamanda Christy’in akranları gibi konuşamıyor ve vücudunun sağ tarafını kullanamıyordur.

Haberin Devamı

 

 Christy’nin annesi oğlunda bir gariplik olduğunuz seziyor olsa da doktorların koyduğu özürlü teşhisini hiçbir zaman kabul etmez. Christy Brown bir gün kardeşiyle oyun oynarken yerdeki boyayı sol ayağı ile alıp resim yapmaya başlar. Christy’nin bu yeteneği ona bakan Katriana Delahaut tarafından fark edilir ve Katriana Christy’nin yaptığı resmi yarışmaya gönderir. Christy yarışmayı kazanır.

 

 Resim yapmayı çok sevse de zaman içerisinde sıkılarak hikaye yazmaya başlayan Christy bu dönemde sık sık kendini dış çevreye karşı kapatır. Oğullarının ruhsal durumu için endişelenen ailesi imkanlarını zorlayarak Christy’i sadece kendisi gibi engellilerin katıldığı bir proje için seyahate gönderir. Christy burada diğer engelli insanları gördükçe biraz da olsa özgüvenini geri kazanır ve psikolojisi düzelir.

 

 Eve döndüğünde Dr. Collins’in verdiği destek ile fizik tedaviye başlar. Christy Brown fizik tedavi sonucunda konuşma yetisini geri kazanır ve artık herkesle iletişim kurabileceği şekilde konuşmaya başlar. Christy bu doktorun desteği ile yaşadıklarını yazıya döker ve kendi hikayesini yazmaya başlar. Herkese umut olması için yaşadığı zorlukları ve bu zorlukları nasıl aştığını anlatır.

 

 Sol Ayağım – Kitap Karakterleri ve Sayfa Sayısı 

 

 Sol Ayağım sayfa sayısı: 192

Haberin Devamı

 

 Christy Brown: Kitabın yazarı ve ana karakteri.

 Mrs. Brown: Chris’in ona destek olmaktan hiç vazgeçmeyen annesi

 Mr. Brown: Chris’i koruyup destekleyen babasıdır.

 Katriana Delahaut: Christy’ye yardım eden, moral ve destek veren kişidir.