Eğitim Son Kuşlar - Kitap Özeti Oku, Konusu, Karakterleri Ve Sayfa Sayısı

Son Kuşlar - Kitap Özeti Oku, Konusu, Karakterleri Ve Sayfa Sayısı

07.04.2023 - 15:30 | Son Güncellenme:

Sait Faik Abasıyanık’ın sevilen romanlarından birisi olan Son Kuşlar, okuyucular tarafından beğeniyle okunmaktadır. Geçmişten itibaren bilinen bir kitap olmasıyla beraber pek çok kişinin kütüphanesi nde durmaktadır. Hikayelerden oluşmasıyla beraber daha iyi okunması sağlanmıştır. Son Kuşlar kitabı hakkında merak edilen tüm ayrıntıları derledik.

Son Kuşlar - Kitap Özeti Oku, Konusu, Karakterleri Ve Sayfa Sayısı

 Son Kuşlar ilk olarak 1952 yılında yayınlanmıştır. Kitapta bir düş kırıklığı sonuna kadar hissettirilmeye çalışılmıştır. 

Haberin Devamı

 Kitap Özeti Oku

 Son kuşlar kitabında balıkçılar, insanlar, çocuklar, balıkçılar ve yaşlılar ile ilgili hikayelerde bulunur. Bu hikayelerde verilmek istenen mesaj insan sevgisidir. Toplumda yaşayan insanların karşımıza birer kahraman olarak çıkması ele alınır. Bu karakterleri hiç tanımayan yazar bir hayal ürünü olarak çıkarmıştır. Kitapta toplam 19 hikaye bulunur. Kitabın ismini bana hikayedir. 

 Konstantin Efendi, Ada’nın çocukları örgütleyip 1000 tanesi 250 gram etmeyen serçe, saka ve iskete florya avlaması konu edinir. Bu türü avlamalarıyla beraber akşam pilavın üzerine koyarak yerler. Ada’da gezinirken ne zaman kuş sesi duyulsa korkarlar. Çünkü Konstantin Efendi’nin uçan kuşların peşinde olduğu bilinir. Bu kuşlar uzun zaman sonra Konstantin Efendi yüzünden o adaya uğramazlar.

Haberin Devamı

 Hikayenin kahramanı adada gezerken çimlerin söküldüğünü görür ama müdahale etmez. İşçiler çimleri mühendis Ahmet Bey’in söktürdüğü konusunda konuşurlar. Bu çimler, deri tüccarı Hollandalının bahçesine yerleştirilecektir. Hikayenin kahramanı güzel çimlerin söküldü ve yolların çamur içinde kaldığı için üzülür. Kendisi kuş ve geleceği görmüştür. Fakat gelecek nesiller bunları göremeyecektir.

 Bulaman hikayesi çok hızlı gidecek bir gemiyi tasarlayan yaşlı adamın hakkındadır. Yaşlı adam Arşimet kanunu kullanır ve geminin ağırlığını sıfıra indirebilecek konusunda fikir üretir. Bu adamın maalesef ki cazibe kanunundan bir haberi yoktur. Yaşlı adamın bilgi sahibi olmaması ve projede yıllarca çalışmasıyla beraber bu proje hayal kırıklığıyla sonlanır.

 Konusu

 Doğanın tahrip edilmesi ve gençlere kötü bir gelecek miras kalacağı konusu üzerinde durulmuştur. Doğa, insanlar için önemlidir. Çimlere zarar vermek ve kuşları öldürmek gibi davranışlar çocuklardan uzak tutulmalıdır. Doğanın tahrip edilmesinde belli kuruluşlar önlemler almalı ve engelleyici cezalar vermelidir. 

 Karakterleri 

 Anlatıcı: Öyküleri anlatan ve başkahramandır. Doğayı, hayvanları ve çevreyi seven kişidir.

 Konstantin: Galata’da bir tüccardır. Kendi halinde yaşayan, sevilen ve şakacı birisidir. Fakat bu adam küçük kuşları avlayan birisidir. Anlatıcı bu adamı canavarlaştırmaktadır. 

Haberin Devamı

 Mühendis Ahmet Bey: Çocuklara doğa sevgisi vermeyen ve çimleri yoldurtan biridir.

 Sayfa Sayısı

 Son Kuşlar toplam 144 sayfadan oluşmaktadır.