Sözlük Afakan İsminin Anlamı Nedir? Afakan Ne Demek, Ne Anlamına Gelir?

Afakan İsminin Anlamı Nedir? Afakan Ne Demek, Ne Anlamına Gelir?

25.09.2023 - 12:15 | Son Güncellenme:

Afakan, sıklıkla kullanılan erkek isimlerinden biridir. Özellikle birçok kişi tarafından tercih edilmesi bakımından önem taşıyan isimler arasındadır. Bu bakımdan Afakan isminin ne anlama geldiğini öğrenebilir ve buna göre kullanmayı ya da kullanmamayı rahatlıkla tercih edebilirsiniz. Afakan isminin anlamı nedir? Afakan ne demek, ne anlamına gelir detaylarıyla derledik.

Afakan İsminin Anlamı Nedir Afakan Ne Demek, Ne Anlamına Gelir


Afakan, Arapça kökenli bir kelimedir. Dilimize Arapçadan geçmiş olan Afakan isminin anlamı kalp çarpıntısı, kalp titremesi olarak kullanılmaktadır.

Afakan İsminin Anlamı Nedir?

Erkeklerde sık sık tercih edilen isimlerden biri olan Afakan Osmanlı kitaplardan Hafakan olarak geçmektedir. Osmanlı tıp kitaplarında sıklıkla rastlanan Hafakan kelimesinin anlamı genel olarak kalp rahatsızlıkları anlamına gelir.

Tıp kitaplarında kalple ilgili rahatsızlıkları anlatmak için Hafakan kelimesi kullanılmaktaydı. Günümüzde de kullanılan Afakan isminin anlamı kalp çarpıntısı ya da kalp titremesi olarak bilinmektedir. Arapça kökenli bir kelime olan Afakan dilimize Arapçadan geçmiştir. Fenalık geçirme, sıkıntı, çarpıntı anlamlarına gelen Afakan ismi erkek çocuklarında tercih edilmektedir.

Afakan Ne Demek, Ne Anlamına Gelir?

Afakan sıkıntı geçirme durumu, çarpıntı, fenalık anlamlarında kullanılan bir kelimedir. Dilimize Arapçadan gelmiş olan Afakan kelimesi erkek ismi olarak birçok ebeveyn tarafından tercih edilmektedir. Aynı zamanda Afakan iç sıkıntısı, heyecan, telaş, kalp rahatsızlıkları anlamına da gelir. İsimlerin anlamlarını bilmek bebek bekleyen çiftler için oldukça önemlidir. Bu yüzden Afakan da anlamı araştırılan ve merak edilen isimlerdendir.