Sözlük Amigurumi Dc Nedir, Nasıl Yapılır? Örgüde Dc Ne Demek?

Amigurumi Dc Nedir, Nasıl Yapılır? Örgüde Dc Ne Demek?

05.09.2022 - 16:20 | Son Güncellenme:

Örgü, kişilerin temel ihtiyaçlarından en önemlisi olan giyinme ihtiyaç karşılamak için şiş, tığ ve yün iplikle birlikte kullanılan malzemelerin kullanılmasıyla oluşturulan bir dikiş biçimidir. Öncelikle giyinme sonrasında ev dekorasyon veya süs eşyası yapmak amacıyla kullanılmaktadır. Hanımlar sosyal faaliyetlerde bulunmak ve hobi amacıyla yapılan bir el becerisi ve uğraşı faaliyetleri arasında yer almaktadır. İşte, merak edilen tüm detayları derledik.

Amigurumi Dc Nedir, Nasıl Yapılır Örgüde Dc Ne Demek

 Ev hanımlarının ev ekonomilerine hem katkı hem de hobi amaçlı el becerisi faaliyetidir. Üretim sektöründe teknolojinin gelişmesi ile el örmesi makinelerin devreye girmesi ile seri üretim de aynı zamanda yapılmaktadır.

Haberin Devamı

 Amigurumi DC Nedir?

 Amigurumi, Japonca kökenli bir sözcüktür. Örgü çeşitleri arasında yün ipten oyuncak yapmak amacıyla örülen örgü çeşitleri arasında yer almaktadır. Amigurumi kendi içerisinde türleri bulunmaktadır. Örülen ve ortaya çıkan desenlerin farklı olması Amigurumi oluşturmaktadır.

 Amigurumi DC Nasıl Yapılır?

 Amigurumi tığ ile yapılan ve yünden oyuncak oluşturmak amacıyla kullanılan yün iplikler beraberinde kullanılmaktadır. Tığ üzerine alınan bir ilmek ile öncelikle trabzan adı verilen zincir çekilerek başlanmakta ve zincir üzerine tığ hareketleri ile desen örülmeye başlanmaktadır.

 Örgüde DC Ne Demek?

 Örgüde DC iki trabzan yani çift zincir çekmek olarak ifade edilmektedir.