Sözlük Bermuda Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Bermuda Boy Ne Demek?

Bermuda Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Bermuda Boy Ne Demek?

02.09.2022 - 16:04 | Son Güncellenme:

Bermuda, Amerika kıtasının doğusunda yer alan adaların adıdır. Nüfusu yaklaşık 70 bin olan Bermuda adalarının başkenti Hamilton'dur. Ülkenin temel geçim kaynakları balıkçılık ve yaz turizmidir. Horseshoe Koyu ve Kristal Mağara, adaların en çok turist çeken yerleridir. Bermuda kelimesi, 20. yüzyılın başından itibaren giyim ve moda sektöründe farklı anlamda kullanılmaya başlanmıştır. Bermuda ve Bermuda Boy kelimeleri hakkında merak edilen tüm detaylar.

Bermuda Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Bermuda Boy Ne Demek

Bermuda adının kökeni İspanyolcadır. Amerika kıtasını keşfeden ekipte yer alan Juan de Bermudez'in adı İngilizce ve Türkçeye "Bermuda" şeklinde geçmiştir. 

Haberin Devamı

Bermuda Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Bermuda, özel isimdir ve Bermudez isminden alınmıştır. Bermuda adaları, Bermudez tarafından keşfedildiği için, bu adalara onun adı verilmiştir. 

Bermuda Boy Ne Demek?

Bermuda kelimesi, günümüzde şortlar için kullanılmaktadır. Normal şortlara göre daha uzun olan ve dizin altına kadar gelen mevsimlik şortlara bermuda denir. Bermuda şortlar hem erkeklere hem de kadınlara özel üretilmektedir. Çocuklar için imal edilen bermuda boy şortlar da mevcuttur. Bu şortlar sadece kumsalda ve denizde değil günlük hayatta da giyilebilir.