Sözlük Booking Ne Demek, Türkçesi Nedir? Booking Yapmak Ne Demek?

Booking Ne Demek, Türkçesi Nedir? Booking Yapmak Ne Demek?

30.06.2022 - 03:41 | Son Güncellenme:

Dünya çapında Global açıdan kullanılan booking sözcüğü, yer ayırtmak ya da rezervasyon yapmak gibi anlamlı üzerinden kullanılır. Booking ne demek, Türkçesi nedir? Booking yapmak ne demek sizler için derledik.

Booking Ne Demek, Türkçesi Nedir Booking Yapmak Ne Demek


Daha çok rezervasyon yapmak, yer ayırtmak ya da Ayarlamak gibi anlamlar üzerinden booking kelimesi kullanılır. Bunlar daha çok otel, uçak bileti ve benzeri gibi durumlar için ön plana çıkar. Genelde bu konularda gerçekleştirilen ayarlamaların tamamlanmasıdır.

Booking Ne Demek, Türkçesi Nedir?

Ulaşım, seyahat ve Otelcilik terimi olarak booking kelimesi öne çıkar. Türkçe karşılık dahilinde yer ayırtmak ya da rezervasyon yaptırmak gibi anlamlara sahiptir. Hem birebir olarak hem de internet üzerinden yapılan rezervasyonları ve yer ayırmaları gösterir.

Booking Yapmak Ne Demek?

Booking yapacak herhangi bir otel ya da ulaşım konusunda rezervasyon yaptırmak anlamına gelmektedir. Aynı şekilde booking kelimesi ile eş anlamlı biçimde ele alınır ve kullanılır. Değişik yerlerden kişi otel ve Ulaşım ile seyahat için rezervasyon yaptırmış ise, bu durum booking yapmak kelimesi üzerinden değerlendirilir.