Sözlük BOTTARGA NEDİR, Nasıl Yenir? Kefal Havyarı (Bottarga) Nasıl Kullanılır?

BOTTARGA NEDİR, Nasıl Yenir? Kefal Havyarı (Bottarga) Nasıl Kullanılır?

26.11.2023 - 21:25 | Son Güncellenme:

Bottorga, dişi kefal balığının yumurtalarının temizlenerek kurutulduktan sonra balmumu ile kaplanıp üretilen geleneksel bir balık ürünüdür. Aynı zamanda yüksek bir besin değeri içerir. Uzun bir süre boyunca saklanabilen bottarga, gelbalder ya da butarka olarak da bilinir. Bottarga nedir, nasıl yenir sizler için derledik.

BOTTARGA NEDİR, Nasıl Yenir Kefal Havyarı (Bottarga) Nasıl Kullanılır

 Hoş ve keskin bir kokusu olan bottarganın afrodizyak etkisi olması nedeni ile az miktarda tüketilmesi gerekiyor.

Haberin Devamı

 Bottarga Nedir?

 Bottarga, balıkçılık ürünleri arasında yer alan Tiren kıyı bölgelerinin tipik bir örneği olarak, hayvansal kökeni ile korunan bir besin türüdür. Bu, hayvandan ise, yıkanmış ve ekstrakte edilen, baharatlı, tuzlanmış ve ton balığı ya da kefalin yumurtalık kesesidir.

 Bottarga Nasıl Yenir? 

 Bottarga, kahverengi ya da altın renklerinde olan ve sosis şekline benzeyen formlara sahiptir. Sert ama aslında kuru değildir. Bu ürünü, rendeleyerek ya da dilimleyerek kolaylıkla yenir. Bu ürün ise, genellikle “fakirlerin havyarı” şeklinde de bilinir. Bottorga, aynı zamanda dişi kefal balıklarının yumurta kurutulduktan sonra tüketilmiş olan bir balık ürünüdür. Bu ürün ise, yüksek bir besin değerine sahiptir.

Haberin Devamı

 Kefal Havyarı (Bottarga) Nasıl Kullanılır?

 Kefal balığı yumurtalarının içinde yer aldığı kese özenli bir şekilde çıkarılır. Üstündeki kanın temizlenebilmesi için de soğuk suda yıkanır. Aynı zamanda yarım saat kadar tuza yatırılır. Sonra tekrar yıkayarak kurutulur. Yassı bir şekil alır ve tuzlayıp kurutulur. Daha sonra ince ince kesilerek tüketilir.