Sözlük Deve Kuşu Nasıl Yazılır? Tdk'ya Göre Deve Kuşu Kelimesinin Doğru Yazılışı Nedir?

Deve Kuşu Nasıl Yazılır? Tdk'ya Göre Deve Kuşu Kelimesinin Doğru Yazılışı Nedir?

16.09.2022 - 12:58 | Son Güncellenme:

Deve kuşu kelimesinin yazılışının çok fazla karıştırıldığı bilinmektedir. Deve kuşu yazımında en fazla yapılan yanlışlıklardan birisi de kelimenin birleşik bir şekilde yazılması olmaktadır. Devekuşu şeklinde yazılması durumunda kelimenin yanlış yazıldığı söylenebilir. Deve kuşu birleşik bir isim olarak görünse bile doğru olarak yazılması için ayrı ayrı yazılması gerekmektedir. İşte, deve kuşu yazılışı hakkında merak edilenler.

Deve Kuşu Nasıl Yazılır Tdkya Göre Deve Kuşu Kelimesinin Doğru Yazılışı Nedir

Deve kuşu, ayrı yazılan birleşik kelimelerden birisi olarak bilinmektedir. Deve kuşu ifadesi söylenirken bitişik olarak söylense bile yazılışı ayrı ayrı olmaktadır. Deve kuşu şeklinde yazılması doğru olarak kabul edilirken, devekuşu şeklinde yazılması ise yanlış kabul edilmektedir. 

Haberin Devamı

 Deve Kuşu Nasıl Yazılır?

 Deve kuşu kelimesinin yazılışı oldukça fazla araştırılmaktadır. Deve kuşu kelimesinin ayrı ayrı yazılması gerektiğini söylemek mümkün olmaktadır. Birleşik bir şekilde devekuşu olarak yazılması durumunda ise yazım yanlışı meydana gelmektedir. 

 TDK'ya Göre Deve Kuşu Kelimesinin Doğru Yazılışı Nedir?

 Türk dil kurumuna göre deve kuşu kelimesinin nasıl yazıldığı merak edilmekte ve öğrenilmek istenmektedir. Deve kuşu ayrı olarak yazılması gereken bir kelimedir. Kelimenin doğru yazılışı ''deve kuşu'' şeklinde olmalıdır.