Sözlük Esmer Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Esmer Kime Denir?

Esmer Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Esmer Kime Denir?

16.09.2021 - 04:23 | Son Güncellenme:

Günlük hayatta sıklıkla kullanılan kişiler için ten rengi belirlemek için ortaya çıkan kelimeler arasında esmer kelimesi yer almaktadır. Esmer kelimesi Türkçede insanların saç, ten rengi sınıflamaları için kullanılmasının yanında kimi zaman lakap veya kişilerin sıfatı olarak da kullanılmaktadır. Esmer ne demektir? Türk Dil kurumuna göre esmer kelimesinin sözlük anlamı nedir ve esmer kime denir hakkındaki tüm bilgileri sizler için derledik.

Esmer Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Esmer Kime Denir


Esmer kelimesi bir kişiyi ten rengi veya göz, saç rengi ile bir arada bütün şekilde sınıflandırma için özelliklerini ortaya koymak için kullanılan bir kelime olmaktadır.

Esmer Ne Demektir?

Esmer ten rengi olarak kahverengi tene sahip ve saç rengi ise koyu olan kişiler için kullanılan bir tabirdir. Esmer kelimesi ten renginin koyu olması ve bu özelliklerin hakim olması anlamına gelmektedir.

Türk Dil Kurumuna Göre Esmer Kelimesinin Sözlük Anlamı Nedir?

Türk Dil kurumuna göre esmer kelimesi ten rengi koyu olan ve saç rengi de koyu ren ile uyumlu olan kişiler için kullanılan bir kelime olmaktadır. Ten rengi koyu kahverengi erkek veya kadın olarak kullanılmaktadır.

Esmer Kime Denir?

Kişinin dış görünüşünde ten rengi, saç rengi gibi özelliklerin daha koyu renklerde olan kişiler için kullanılan bir kelimedir. Esmer olan kişi doğuştan ten rengi kahverengi ağırlıklı ve saç rengi koyu renk olan kişiler için kullanılır.