Sözlük Freud Kimdir, Neyi Savunur? Hayatı Ve Kişisel Özellikleri Nelerdir?

Freud Kimdir, Neyi Savunur? Hayatı Ve Kişisel Özellikleri Nelerdir?

26.08.2022 - 00:40 | Son Güncellenme:

Freud, 1856 senesinde doğmuş bir bilim insanıdır. Psikanalizin babası olarak bilinen Sigmund Freud hipnoz tekniğini kullanmıştır. Hayatı boyunca psikanaliz üzerine çalışmalar yapmış hipnoz tedavisini kullanarak buna da katarsis adını vermiştir. Freud kimdir ve neyi savunur, kişisel özellikleri nelerdir sizler için derledik.

Freud Kimdir, Neyi Savunur Hayatı Ve Kişisel Özellikleri Nelerdir

 Freud, psikolojik tüm sorunların bilinçdışında çözülmeyi bekleyen sorunlardan kaynaklandığını savunur. Bu genelde erken çocukluk dönemindeki bilinçdışı süreçler olarak kabul edilir.

Haberin Devamı

 Freud Kimdir, Neyi Savunur?

 Asıl adı Sigmund Freud olan Freud 6 Mayıs 1856 senesinde Çekya'da doğmuştur. Lise eğitiminde İngilizce, Fransızca ve Latince, sonrasında kendi çabasıyla da İtalyanca, İspanyolca ve İbranice dillerini öğrenmiştir. 1873 senesinde tıp fakültesine kaydolan Freud ilk olarak tıbbın bilimselliğine ve laboratuvara yönelmiştir. Psikiyatri kliniğinde asistan olarak çalışmaya başladıktan sonra 1884 yılında kokain üzerine araştırma yapmıştır.

 Hipnoz tekniğini hastalarında kullanmaya başlayan Freud bu tedavinin ismine Katarsis adını verdi. Freud hayatı boyunca psikanaliz üzerinde çalışmıştır ve günümüzde de psikanalizin babası olarak bilinir. Freud'a göre psikolojik tüm rahatsızlıklar bilinçdışında bastırılmış ve çözülmemiş olan çatışmalardan kaynaklanır. 

Haberin Devamı

 Hayatı ve Kişisel Özellikleri Nelerdir?

 Freud 1856 yılında Moravia'da doğmuştur. Babasının ikinci eşinden olan Freud'un iki üvey kardeşi vardır. 4 yaşındayken ailesi ile beraber Viyana'ya taşınmıştır ve Lisede birçok dil öğrenmiştir. 1873 yılında tıp fakültesine girdikten sonra bilimsel araştırmalarına da başlamıştır. 1887 senesinde evlenmiştir ve 6 çocuğu olmuştur. Freud'a 1923 senesinde damak ve üstçene kanseri tanısı konmuştur. Birçok operasyon geçirse de 1939 senesinde damak kanseri sebebiyle hayatını kaybetmiştir.