Sözlük İhram Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? İhrama Nasıl Girilir?

İhram Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? İhrama Nasıl Girilir?

12.04.2022 - 16:39 | Son Güncellenme:

Fazla bilinmeyen ancak Türkçede yer alan kelimeler içerisinde ihram sözcüğü gelir. Peki, İhram ne demek, TDK sözlük anlamı nedir? İhrama nasıl girilir detayları ile derledik.

İhram Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir İhrama Nasıl Girilir

 İslami yönden taşımış olduğu anlam ile beraber dini açıdan ihram kelimesi önemlidir. Aynı zamanda taşıdığı anlam üzerinden belli bir yapı ile anlayışın yanı sıra giysi anlattığını söylemek mümkün.

Haberin Devamı

 İhram Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

 Umre veya Hac ziyaretini gerçekleştiren Müslüman erkeklerin, Giymesi gerektiği İki parçadan oluşmuş dikişsiz ve beyaz örtü ihram olarak bilinir. Kadınlar için ise bu özel giysiden bahsedilmemiş olması ile birlikte, kadınlarda bu konuda beyaz bir elbise giyerler.

 İhrama Nasıl Girilir?

 Bunu gerçekleştirmek için öncelikle gusül abdesti alınır. Ardından İki rekat namaz kılınır ve ihlas suresi okunur. Hemen arkasından 2 parça bezden oluşmuş olan ihram kıyafeti giyilir. Aynı durum kadınlar için de geçerlidir ve bu aşamalar doğrultusunda kadınlar beyaz bir elbise giyer. Böylece hac ya da umre için gerçekleştirilecek olan ziyaret adına hazır hale gelinir.