Sözlük İlmek Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? İlmek İlmek İşlemek Ne Demek?

İlmek Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? İlmek İlmek İşlemek Ne Demek?

19.07.2022 - 14:07 | Son Güncellenme:

İlmek, halk arasında birine hafifçe değerek dokunmak, hedefi bulmak gibi anlama gelmektedir. Ayrıca hafifçe düğüm atmak olarak da bilinmektedir. Örgü ve dantel işleriyle uğraşanlar, balıkçılar ağ örmekte ve dikiş dikenler tarafından kullanılan ilmek sözcüğü, sağlam dikmek fırsatı bulamadığı durumlarda ilmek(ilgilemek) işlemi, geçici dikiş tekniğidir. İlmek ne demek, TDK sözlük anlamı nedir? İlmek ilmek işlemek ne demek? İşte, tüm detaylar.

İlmek Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir İlmek İlmek İşlemek Ne Demek

İlmek, geçici dikiş tekniği, hafifçe düğüm atmak veya örgü örenlerin ilk başlangıcı anlamında kullanılan bir el işi tekniğidir.

Haberin Devamı

İlmek Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

İlmek, çözülmesi kolay düğüm demektir. Hafif düğüm atmak, değip dokunmak ve hafifçe bağlamak olarak bilinen bir tekniktir. TDK sözlükte; Hafif düğüm yaparak bağlamak, halı dokuyanların düğüm bağlama işlemi, eğreti düğüm gibi farklı anlamlar taşıdığı görülmektedir.

İlmek İlmek İşlemek Ne Demek?

İlmek ilmek işlemek, her hangi bir konuda gereğinden fazla emek vermek demektir. Türkçe zengin bir dildir, farklı dillerden katılan kelimelerle daha da zenginleşmektedir. İlmek ilmek işlemek günlük yaşamda sıklıkla duyulan sözcükler arasındadır. İlmek Türkçe kökenli bir sözcüktür. Yoğun emek verilen işler için kullanılan ilmek ilmek deyimi yapılan işin derinliğini ifade etmektedir.

Haberin Devamı

Yine değip dokunmak olarak da bilinen ilmek, ilişmek sözcüğünü de anımsatmaktadır. Hafif düğüm yaparak bağlamak, çözülmesi kolay düğüm anlamında kullanılan ilmek sözcüğü cümle içinde; İlecek tutacak yeri kalmamak(çok eskimiş), İlmek ilmek bağladım, kazak örüp ağladım. Şeklinde kullanılabilmektedir.