Sözlük Kalafat Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Kalafatçı Kime Denir?

Kalafat Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Kalafatçı Kime Denir?

26.08.2022 - 12:21 | Son Güncellenme:

Kalafat kelimesi, tarihi bir kelime olma özelliğine sahiptir. Kalafat, Osmanlı döneminde, yeniçerilerin giydiği geniş bir başlık olarak bilinmektedir. Genel olarak kalafat adı verilen başlıkların yukarısı geniş ve aşağısı dar olmaktadır. Kalafat kelimesi aynı zamanda Türkçe de onarma ve tamir etme anlamlarına gelen bir kelime olarak ifade edilebilir. İşte, kalafat hakkında merak edilen tüm detaylar.

Kalafat Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Kalafatçı Kime Denir

 Kalafat kelimesi, gemi tahtalarının arasına sıkıştırılan parçalar ile ziftleme işlemi olarak bilinmektedir. Daha genel anlamıyla ise kalafat kelimesinin çeşitli yapılarda veya borularda, sızıntılara karşı kullanılan bir malzeme olduğunu söylemek de mümkün olmaktadır.

Haberin Devamı

 Kalafat Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

 Kalafat kelimesinin genel olarak denizcilikte kullanılan bir terim olduğunu söylemek mümkün olmaktadır. Borularda veya çeşitli yapılarda kullanılmakta olan kalafat, döşeme tahtalarının arasının doldurularak, zift veya macun ile doldurulması sonucunda su geçirmez bir hale getirilmesi olarak da ifade edilebilmektedir.

 Kalafatçı Kime Denir?

 Kalafatçı, gemi ve kayıkları kalaylayan kişiler için kullanılmakta olan bir ifade olarak bilinmektedir. Bir tür meslek dalı olduğunu söylemek de mümkündür.