Sözlük Kalpazan Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir? Kalpazan Kime Denir?

Kalpazan Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir? Kalpazan Kime Denir?

03.08.2021 - 01:46 | Son Güncellenme:

Bazı kelimeler kullanıldıkları alana göre anlam kazanabiliyor. Bu tür kelimelerin gerçek anlamları hakkında detaylı bir bilgi birikimi edinmek gerekiyor. Aksi durumlarda kelimenin kullanım alanı daralabilir ya da anlam bütünlüğü sağlanamaz. Sık kullanılan kelimelerden biri olan kalpazan kelimesinin ne demek olduğunu ve TDK sözlük anlamının ne olduğunu sizin için detayları ile derledik.

Kalpazan Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir Kalpazan Kime Denir

Kalpazan kelimesi çoğunlukla olumsuz karakterleri ifade etmek için kullanılıyor. Yani sevilmeyen ya da iyi işler yapmayan kişileri bu kelime temsil ediyor. Kalpazan yalan dolan, hile ya da düzenle iş yapan kişiye deniyor. Ayrıca Sahte para basan ya da basılmış sahte paraları piyasaya süren kişilere de kalpazan deniyor.

Haberin Devamı

 Kalpazan Ne Demek ve TDK Sözlük Anlamı Nedir?

 Kalpazan yalan ve hile ile iş yapan kişileri temsil eden bir kelimedir. TDK verilerine göre kalpazan kelimesinin anlamı sahte para basan ya da sahte parayı piyasaya süren kişi demektir.

 Kalpazan Kime Denir?

 Kalpazan kelimesi çoğunlukla sahte para basan ya da piyasaya süren kişiye denir. Bunun yanı sıra yalan ve hile ile iş yapmaya çalışan kişiye de kalpazan deniyor.