Sözlük Ketojenik Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Ketojenik Diyet Nasıl Yapılır?

Ketojenik Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Ketojenik Diyet Nasıl Yapılır?

17.10.2021 - 01:50 | Son Güncellenme:

Ketojenik kelimesi son zamanlarda sıklıkla karşımıza çıkan bir kelime olarak bilinmektedir. Ketojenik kelimesini duyduğunuz zaman kelimenin ne anlama geldiğini ve ne şekilde kullanıldığını öğrenmek isteyebilirsiniz. Ketojenik ne demek, TDK sözlük anlamı nedir? Ketojenik diyet nasıl yapılır? Ketojenik diyet yapmak hakkında merak edilen tüm detayları sizler için derledik.

Ketojenik Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Ketojenik Diyet Nasıl Yapılır


Ketojenik diyet aynı zamanda keto diyet olarak da bilinmektedir. Ketojenik diyetin düşük karbonhidratlı bir diyet olduğunu söylemek mümkündür. Tıp alanında özellikle bazı hastalıkların tedavisinde kullanılmakta olan bir diyet olarak bilinmektedir. Bu diyette yüksek yağlı besinler ve yeterli miktarda protein bulunmaktadır.

Ketojenik Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Ketojenik kelimesi, ketozis kelimesinden gelmekte olan bir kelimedir. Ketozis kelimesi ise düşük karbonhidrat durumunda vücudun enerji elde etmek için yağ yakması manasında kullanılmaktadır.

Ketojenik Diyet Nasıl Yapılır?

Ketojenik diyet, yüksek yağlı ve düşük karbonhidratlı bir diyet türüdür. Ketojenik diyette vücudun yeterli miktarda da protein alması gerekmektedir. Ketojenik diyet bir doktora danışarak yapılması gereken önemli bir diyettir.