Sözlük Konsepsiyon Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Konsepsiyon Ürünü Neye Denir?

Konsepsiyon Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Konsepsiyon Ürünü Neye Denir?

20.04.2022 - 03:08 | Son Güncellenme:

Latince kökenli bir sözcük olan konsepsiyon, tıpta, biyolojide ve felsefede terim anlamında kullanılır. Kelime, Latincede hamile anlamına gelen ''conceptio'' sözcüğünden türetilmiştir. Konsepsiyon kelimesinin sözlük anlamı gebeliktir. Bu kelime sadece insanlar için değil tüm canlılar için kullanılan evrensel bir terimdir. Konsepsiyon nedir, TDK sözlük anlamı ne demek? Konsepsiyon ürünü neye denir detayları ile derledik.

Konsepsiyon Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek Konsepsiyon Ürünü Neye Denir

Bu sözcük 16. yüzyıldan itibaren, felsefede düşünce anlamında da kullanılmaya başlanmıştır.

Konsepsiyon Nedir, TDK Sözlük Anlamı Ne Demek?

Konsepsiyon tıpta gebelik anlamına gelir. Döllenmiş olan yumurta rahme tutunur ve gebelik süreci başlar. Felsefede ise bir fikrin ortaya çıkması ve yeni düşüncelerin gelişmesi konsepsiyon olarak nitelendirilir.

Konsepsiyon Ürünü Neye Denir?

Konsepsiyon ürünü fikir ürünü demektir. Bir yazar tarafından kaleme alınan her eser, bir fikir ürünüdür. Bunun dışında filozoflar tarafından öne sürülen düşünceler, oluşturulan felsefi disiplinler ve sanat akımları da konsepsiyon ürünü olarak nitelendirilir.

Bir şeyin fikir ürünü olarak nitelendirilmesi için insan zekasıyla üretilmiş olması gerekir. Bu bağlamda tüm sanat eserleri birer konsepsiyondur.

 

Yazarlar