Sözlük Lamel Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Lamel Ne İşe Yarar?

Lamel Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Lamel Ne İşe Yarar?

01.12.2021 - 02:30 | Son Güncellenme:

Günümüzde kullanılan sözcükler arasında lamel kelimesi de bulunuyor. Lamel kelimesinin TDK anlamları konusunda birçok kişi araştırma yapıyor. Lamel sözcüğünün neyi ifade ettiği konusuyla ilgili yapılan araştırmalar bulunuyor. Lamel sözcüğünün tüm anlamları kişilerce merak edilen bilgiler arasındadır. Lamel nedir, TDK sözlük anlamı ne demek? Lamel ne işe yarar? Lamel kelimesi hakkında sizler için detayları derledik.

Lamel Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek Lamel Ne İşe Yarar


Lamel sözcünün anlam bakımından karşılıkları TDK tarafından bildiriliyor. Lamel kelimesinin TDK'ya göre belirlenen anlamı, çok ince tabakadır. Çok ince tabaka anlamında kullanılan farklı bir sözcüktür.

Lamel Nedir, TDK Sözlük Anlamı Ne Demek?

Türkçe sözcüklerin günümüzde kullanıldığı farklı anlamları olabiliyor. Sözcüklerin anlamlarını öğrenmek için kullanılabilecek birçok farklı kaynak bulunuyor. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte internet arama motorlarında kolayca bilgi sahibi olunabiliyor. Lamel kelimesinin TDK sözlük anlamları da oldukça merak ediliyor. Lamel kelimesi TDK'da çok ince tabaka anlamına sahip bir kelimedir.

Lamel Ne İşe Yarar?

Lamel sözcüğünün anlamını öğrenen kişiler, lamelin ne işe yaradığını da merak edebiliyor. Lamel, mikroskopla yapılan incelemelerde bazen lam üzerine kapatıla dört köşe cam olarak kullanılıyor.