Sözlük Manuş Ne Demek? Manuş Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

Manuş Ne Demek? Manuş Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

28.10.2021 - 11:31 | Son Güncellenme:

Değişik biçimlerde ele alınması ile beraber Manuş kelimesi ifade edilir. Özellikle gündemde olan bir şarkıcının kullanmış olduğu bu terim son dönemlerde merak edilmektedir. Peki, Manuş ne demek? Manuş TDK sözlük anlamı nedir tüm detayları ile derledik.

Manuş Ne Demek Manuş Tdk Sözlük Anlamı Nedir

 Son dönemlerin popüler şarkıları üzerinden, Manuş kelimesi merak edilmektedir. Özellikle Manuş baba lakabı ile ön plana çıkan, sevilen bir şarkıcı üzerinden bu kelime internetten araştırılmaktadır.

Haberin Devamı

 Manuş Ne Demek?

 Son zamanların internet üzerinden araştırılan kelimelere içerisinde Manuş gelmektedir. Bu kelime sanskritçe üzerinden ele alınmakta ve karşılık bulunmaktadır. Yabancı kökenli bir kelime olması ile beraber aynı zamanda Türkçe karşılığı bulunmaktadır. Bu şekilde Manuş sözlüğü değişik kelimeler üzerinden ifade edilebilir.

 - İnsan

 - Güzel insan

 - Güzel çocuk

 Bu şekilde öne çıkan yukarıdaki anlamları kapsamında kullanıldığını ifade etmek mümkün. Ancak Türkçede günlük yaşamda çok sık kullanılan bir sözcük olmadığını da ifade etmek gerekir. Yine de amaca uygun olarak Türkçede tek başına veya cümle içerisinde kullanma potansiyeli sağlamaktadır. 

 Manuş TDK Sözlük Anlamı Nedir?

 Türk Dil Kurumu üzerinden bakıldığı vakit manuş kelimesi sanskritçe üzerinden ‘insan’ olarak ifade edilir. Aynı zamanda türemiş olarak güzel insan ya da güzel çocuk şekilnde de değişik ifadeleri bulunduğunu söylemek mümkün. Taşımış olduğu bu anlamları ile beraber farklı yerlerde kullanma olanağı sağlamaktadır. Aynı zamanda değişik kelimeler ile bir araya getirmek suretiyle değerlendirme imkanı da vermektedir.