Sözlük Mont Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Mont Diğer İsimleri Nelerdir?

Mont Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Mont Diğer İsimleri Nelerdir?

23.08.2022 - 17:05 | Son Güncellenme:

Mont, dış giyim ürünlerinden birisi olarak bilinmektedir. Soğuktan koruması için giyilen bir tekstil ürünü olduğu ifade edilebilir. Mont, deriden veya kumaştan yapılabilmektedir. Genel olarak kıyafetlerin üzerine giyilen kısa ve hafif giysiler olarak bilinmektedir. Montların, üzerinde cepleri bulunan ve bel kısımları kemerli olduklarını söylemek de mümkün olmaktadır. İşte, mont hakkında merak edilen tüm detaylar.

Mont Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Mont Diğer İsimleri Nelerdir

Mont, dış giyimde kullanılmakta olan tekstil ürünlerinden birisi olarak ifade edilebilir. Mont, özellikle sonbahar ve kış aylarında tercih edilmekte olan bir giyim ürünü olarak bilinmektedir. Kıyafetlerin üzerine giyilmekte olan mont, kişiyi sıcak tutmak ve soğuktan korumaya yardımcı olmak için tasarlanmıştır. 

Haberin Devamı

Mont Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir? 

Mont kelimesi, dilimizde oldukça fazla kullanıldığı bilinen kelimeler arasında yer almaktadır. Mont kelimesinin, Türk dil kurumuna göre; kumaştan veya deriden yapılan, genellikle belden kemerli, üstünde cepleri bulunan, gömlek, hırka vb. üzerine giyilen kısa, hafif giysi manasına sahip olduğunu söylemek mümkün olmaktadır. Mont, genel olarak fermuarla kapatılan bir tür ceket olarak ifade edilebilir. Bazı modellerde ise sadece düğme kullanılmaktadır. 

Mont Diğer İsimleri Nelerdir?

Mont kelimesinin yerine kullanılabilmekte olan farklı kelimeler olduğunu söylemek de mümkün olmaktadır. Mont yerine kullanıldığı bilinen diğer isim ise palto olarak bilinmektedir. Palto ve kaban da mont yerine kullanılmakta olan kelimeler arasında yer almaktadır. Parka ve trençkot da mont yerine kullanılabilen kelimeler olarak ifade edilebilmektedir. 

Yazarlar