Sözlük Püf Noktası Ne Demek? Püf Noktası Deyiminin Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

Püf Noktası Ne Demek? Püf Noktası Deyiminin Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

23.11.2022 - 09:56 | Son Güncellenme:

Günlük hayatta kullanılan pek çok deyim çok eski dönemlerde ortaya çıkmıştır. Bu deyimlerden birisi de püf noktası deyimidir. Toplumda yaygın olarak kullanılan deyimlerden olan püf noktası önemli noktası manasına gelmektedir. Püf noktası ne demek? Püf noktası deyiminin TDK sözlük anlamı nedir? İşte, püf noktası deyimi hakkında merak edilenler.

Püf Noktası Ne Demek Püf Noktası Deyiminin Tdk Sözlük Anlamı Nedir

Deyimler genellikle mecazi anlamda kullanılmaktadır. Bir olguyu veya durumu nitelemek için kullanılmaktadır. Günlük hayatta da çok sık tercih edilmektedir.

Haberin Devamı

 Püf Noktası Ne Demek?

 Deyimler kalıplaşmış ifadeler olmaktadır. BU sebeple bir deyim içerisinde yer alan kelimelerin yeri değiştirilememektedir. Çok eski dönemlerden günümüze kadar gelmiş deyimler bir durumu tanımlamak ve tarif etmek için halk arasında yaygın olarak kullanılan kelimeler topluluğudur. Bunlardan birisi de püf noktası kelimesidir. Bu deyim bir işin en ince, hassas ve önemli noktası şeklinde tanımlanmaktadır.

 Püf Noktası Deyiminin TDK Sözlük Anlamı Nedir?

 Türk Dil Kurumunda dilimizde bulunan deyimlerin anlamlarını bulmak mümkündür. Püf noktası deyiminin TDK sözlük anlamı ise şu şekildedir:

 - Bir işin en ince, hassas ve önemli noktası