Sözlük Talasofobi Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Talasofobi Ne Korkusudur?

Talasofobi Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Talasofobi Ne Korkusudur?

31.08.2022 - 15:06 | Son Güncellenme:

Talasofobi, Yunanca kökenli bir kelimedir. Thalassa ve fobo kelimelerinden türemiş olan talasofobi sudan korkma demektir. Bu kişiler sudan ve suyun içinde olanlardan korkarlar. Talasofobi nedir ve ne korkusudur sizin için derledik.

Talasofobi Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek Talasofobi Ne Korkusudur

Sudan, denizden ve okyanustan korkan kişilerin talasofobisi var demektir. Bu kişiler büyük su kütlelerine karşı korku duymaktadır. 

Haberin Devamı

Talasofobi Nedir, TDK Sözlük Anlamı Ne Demek?

Talasofobi, deniz ya da okyanus gibi su kütlelerine karşı duyulan korku yani fobidir. Su fobisi suyun olduğu her yerde olur. İnsanlar, talasofobide sudan ziyade suyun içinde ya da altında olanlardan korkarlar.

Talasofobi terimi Yunanca olan thalassa ile fobolardan helmektedir. Yunanca thalassa deniz, fobo ise korku demektir. Ulusal ruh sağlığı enstitüsüne göre de fobiler en yaygın karşılaşılan akıl hastalığı türüdür. Fobiler genel olarak çok yaygın olsa da dünya üzerinde kaç kişinin talasofobiye sahip olduğunu bilmek mümkün değildir. Bir şeyden korkmak ona karşı duyulan fobinin varlığı anlamındadır. 

Talasofobi Ne Korkusudur?

Talasofobi bir fobidir ve bu da korku olarak bilinir. Talasofobi deniz ya da okyanus gibi su kütlelerine karşı duyulan bir korkudur. Bu kişiler denizden, gölden, okyanustan korkarken gemiye ya da vapura binmekten de oldukça çekinirler. Talasofobisi olan kişiler genelde sudan olduğu kadar suyun altında olanlardan da korkar. Bu nedenle korkularını geçirmek ya da onların rahatlamasını sağlamak biraz zor olabilir. Talasofobi Yunanca thalassa ile fobo kelimelerinden meydana gelmektedir.